- Reklama -

McDavid zajistil Oilers výhru v 1. finále Západní konference

- Reklama -

Hokejisté Edmonton Oilers vyhráli ve čtvrtek na ledě Dallas Stars 3:2 po druhém prodloužení a vykročili úspěšně do finálové série Východní konference. Po 32 sekundách po čtvrté pauze o tom rozhodl celku z Alberty hvězdný útočník Connor McDavid.

Oilers sice ztratili proti týmu z Texasu dvoubrankové vedení, ale dotáhli duel do vítězného konce díky svému kapitánovi, který z pozice mezi kruhy usměrnil za Jakea Oettingera přihrávku Evana Boucharda od pravého mantinelu. McDavid stejně jako Zach Hyman přispěl k úspěchu gólem i asistencí. Obě branky Stars vstřelil Tyler Seguin.

„Byli jsme připravení na to, že už to teď budou velmi těsné zápasy. Dallas má výborný tým, rozhodovat budou drobnosti. Pro nás je dobrá zpráva, že jsme schopní tyhle vyrovnané duely zvládat,“ hodnotil po zápase Connor McDavid, který paradoxně odehrál na své poměry spíš podprůměrnou partii. Rozhodně Dallasu nezatápěl tak, jak se očekávalo. Nakonec byl ovšem hrdinou, když po pouhých 32 sekundách druhého prodloužení duel rozhodl. „Snažil jsem se zvolit nejjednodušší variantu a jsem moc rád, že to vyšlo. Je to pro nás důležité vítězství, přesně takhle jsme chtěli do série vstoupit,“ dodal McDavid.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -