- Reklama -

Kritizovaný “Pasta“ zazářil! Rozhodl prodloužení a poslal Boston dál. Kouč měl pravdu, řekl po zápase

- Reklama -

“Pasta“ musí být lepší! Na Davida Pastrňáka se po 6. duelu série jeho Boston Bruins s Toronto Maple Leafs hrnula kritika. Opřel se do něj i vlastní kouč Jim Montgomery. A Pastrňák? Doručil! Sedmý, rozhodující zápas šel za stavu 1:1 do prodloužení a již po dvou minutách předal David puk spoluhráči Hampusi Lindholmovi, nastartoval motory a upaloval do útočného pásma, kde očekával puk po nahození. Ujel všem, zpracoval si jej před brankářem a rychlou kličkou rozhodl o tom, že do dalšího kola postupuje Boston!

Boston neměl daleko od konce sezony. Skóre se drželo nerozhodné 0:0 do poloviny třetí třetiny, kdy se po vybojovaném puku v útočném pásmu dostal puk od Austona Matthewse k Williamu Nylanderovi, který zvládl trefit prázdnou branku. Bruins ale vyrovnali o dvě minuty později, když puk po závaru před brankou poslal do levého horního růžku Hampus Lindholm.

Ihned sedmém duelu přišla na přetřes slova trenéra, Montogmeryho, který jej po 6. zápase kritizoval. „Jim (Montogmery) něco prohlásil. Upřímmně, já mu odpověděl, že kdybych byl na jeho místě, tak řeknu to samé. Vůbec jsem s tím neměl problém. Snaží se dostat z každého to nejlepší. Má pravdu, že musím hrát lépe. A dnes jsem lépe hrál. Ještě se musím podívat na video, ale myslím, že se nám dařilo hrát více v našem útočném pásmu než v obraně. Líbilo se mi, jak naše řada dneska hrála a věřím, že umíme předvést ještě lepší výkony,“ hodnotil David Pastrňák.

V dalším kole českou ekipu v Bostonu čeká Florida Panthers, tedy tým, se kterým Bruins vypadli po sedmi zápasech v loňské sezoně. Podaří se letos odplata? Český národní tým by na MS mohl posílit útočník Leafs David Kämpf, kterému touto prohrou skončila sezona.

- Reklama -

Zdroj: nhl.com/cs

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -