- Reklama -

O Jack Adams Trophy se rozhodne mezi Tocchetem, Bownessem a Brunettem

- Reklama -

NHL postupně odtajňuje trojice finalistů, mezi kterými se rozhodne o držitelích individuálních ocenění za uplynulou základní část. O Jack Adams Trophy, která se uděluje nejlepšímu kouči, se rozhodne mezi Rickem Bownessem z Winnipeg Jets, Rickem Tocchetem z Vancouver Canucks a Andrew Brunettem z Nashville Predators.

Začněme Rickem Bownessem, který by mohl být velmi bizarní volbou, protože po rychlém vypadnutí Winnipegu z play-off se množí spekulace, že jej Jets vyhodí. V základní části však dokázal zkušený kouč dovést Winnipeg na druhé místo v Centrální divizi, získal s nimi 52 výher.

Poprvé se mezi finální trojicí trenérů objevilo jméno Ricka Toccheta. Ve své první úplné sezoně na lavičce Canucks dovedl svůj tým k vítězství v Pacifické divizi. Oproti minulému ročníku Vancouver vyhrál o 12 zápasů více.

Oproti původním předpokladům zažili Predators pod Andrew Brunettem solidní základní část. Mnozí experti týmu z Tennessee nevěřili, že se vůbec dostane do play-off. Brunette v ročníku 2021/2022 skončil v hlasování o Jack Adams Trophy druhý. Tehdy trénoval Floridu Panthers.

- Reklama -

Loni trofej získal Jim Montgomery z Boston Bruins.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -