- Reklama -

Kteří volní hráči budou zajímat Montreal?

- Reklama -

Canadiens v letošním ročníku pod vedením kouče Martina St. Louise zlepšili své výkony, zlepšili se oproti předchozí sezóně o osm bodů. Vyřazovací boje se jich však opět netýkaly. Dá se proto očekávat, ze tradiční kanadský klub bude velmi aktivní na posezónním volném trhu.

Díky tomu, že mají Canadiens velký prostor pod platovým stropem, mohou pomýšlet na ta nejzajímavější jména, která budou po skončení sezóny bez smlouvy. Které tři hlavní cíle sleduje vedení Montrealu?

Prvním z nich je Teuvo Teräväinen, který letos překonal své střelecké maximum v dresu Caroliny. Celkem si přišel na 25 branek a dohromady nasbíral slušných 53 bodů. Finský útočník je na konci pětileté smlouvy na 27 milionů dolarů. V nadcházející sezóně překročí třicítku, dá se tedy očekávat, že bude hledat dlouhodobější kontrakt. U Canadiens by mohl svými zkušenostmi pomoci mladým hráčům.

I Jonathan Marchessault zažil letos ročník, kdy posunul svá střelecká maxima. Poprvé v kariéře překonal metu 40 gólů. Vegas se však dlouhodobě potýkají s platovým stropem. Vítěze loňské Conn Smythe Trophy tak pravděpodobně budou muset nechat jít. Je však otázka, zda se bude hvězdě jeho formátu chtít na čas slevit ze svých ambicí a nehrál v mužstvu favorita na Stanley Cup.

- Reklama -

Jméno, které určitě v kancelářích hrdého klubu rezignuje, je i Steven Stamkos. Jednička draftu 2008 dosud strávila celou kariéru v Tampě. Lightning oznámili, že se svým kapitánem chtějí spojit budoucnost i nadále, Stamkose však mocně vábí možnost zahrát si v dresu svého oblíbeného klubu z dětství – Toronto Maple Leafs. Pokud by se s oběma zmiňovanými týmy nebyl schopen dohodnout, měli by Canadiens napnout veškeré své síly, aby čtyřiatřicetiletého útočníka získali.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -