- Reklama -

Další smutek v Torontu: Zemřela legenda Maple Leafs

- Reklama -

Den po nadějném mladíkovi Rodionu Amirovi zasáhla Toronto další smutná zpráva. Ve věku 86 let zemřel jeho někdejší obránce Bobby Baun. Příčina jeho smrti nebyla zveřejněna.

Baun se narodil 9. září 1936 v provincii Saskatchwan a v NHL odehrál 17 sezón – většinu z nich v Torontu, jednu v Oaklandu a necelé tři v Detroitu.

Přestože nebyl postavou robustný, hrál tvrdo a v roce 1964 pomohl Maple Leafs k zisku Stanley Cupu, přestože měl zlomenou nohu. Z titulů se těšil i v letech 1962, 1963 a 1967.

Baun odehrál v NHL 934 zápasů, ve kterých nasbíral 224 bodů (37+187) a 1491 trestných minut. V 96 duelech play-off přidal tři góly, 12 asistencí a 165 trestných minut.

- Reklama -

V roce 2016 byl označený za 30. nejlepšího hráče Leafs v historii.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -