- Reklama -

Deprese nehrozí. Despres se upsal Anaheimu do roku 2021

- Reklama -

Pár jarních zápasů stačilo Simonu Despresovi, aby přesvědčil vedení Ducks, že při jeho výměně z Pittsburghu neudělali chybu. 24letému obránci sice ještě dobíhá smlouva, kterou si přinesl od Tučňáků, ale po včerejšku už má v kapse nový kontrakt. Ten by mu měl vynést 18,5 miliónu dolarů za pět sezón.
„Jsem šťastný, že jsme se dohodli. Jsem šťastný za sebe i za svoji manželku. Příštích pět let bude úžasných a já se těším, že s Anaheimem vyhraju pár Stanley Cupů,“ pronesl sebevědomě po pátečním tréninku.
Třicátého muže draftu 2009 získali Kačeři těsně před březnovou uzávěrkou přestupů za jiného zadáka Bena Lovejoye a rychle mu nalezli místo v základní sestavě, rodák z quebeckého Lavalu si o ně řekl především svojí fyzickou hrou na obou stranách kluziště. V šestnácti zápasech základní části přispěl k ofenzívě brankou a šesti nahrávkami, během vyřazovacích bojů si při stejném počtu startů připsal ještě o jednu asistenci více. V play off trávil na ledě v průměru 20:46 minut na utkání.
„Myslím, že jsme teprve dotkli povrchu toho, co umí zahrát. Je velký a silný a ještě se učí využívat svých fyzických předností. Byl velmi dobrým ofenzivním zadákem, který se změnil v dobrého defenzivního obránce. Když to zkombinujeme, dostaneme výjimečného hokejistu,“ vyzdvihuje přednosti svého svěřence trenér Bruce Boudreau.
Za zkušenými Kevinem Bieksou a Claytonem Stonerem teď mají Ducks k dispozici několik dozrávajících zadáků, od kterých se můžou dočkat velkých věcí. Cama Fowlera už si na nějaký čas pojistili, v průběhu sezóny či po ní je čekají jednání s dalšími chráněnými volnými hráči Samim Vatanenem a Hampusem Lindholmem.
Despresova smlouva bude mít v prvních třech letech vzestupný trend od 2,6 mil. dolarů až ke 4,7 miliónům. Stejnou částku bude obránce dostávat ve čtvrté sezóně, v páté mu plat poklesne na 3,4 miliónu.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -