- Reklama -

Do NHL se vrací obávané jméno

- Reklama -

Bývalý obránce Bryan Marchment, jenž ukončil svou hráčskou kariéru v roce 2006, měl v NHL pověst drsňáka a bitkaře. Nyní se na scénu slavné soutěže respektované jméno znovu vrací – Bryanův syn Mason se upsal Torontu.
Třiadvacetiletý útočník podepsal s kanadským celkem jako nedraftovaný volný hráč dvouletý vstupní kontrakt, který mu může vynést až 1,35 mil. dolarů. Ontarijský rodák hraje v této sezóně za farmářský tým Marlies (AHL), v jehož dresu si během 37 zápasů připsal devět gólů a 12 asistencí.


Můžeme jen spekulovat, zda Mason napodobí svého otce, který během tisícovky duelů v NHL nasbíral více než 2000 trestných minut.
O tom, že jablko nepadlo daleko od stromu, se však mohli fanoušci přesvědčit už před třemi lety v juniorské OHL. Za svůj hit na Mitche Marnera, jenž momentálně obléká trikot Maple Leafs, byl tehdy Marchment junior suspendován na deset zápasů.
Nyní se mohou tito dva mladí hokejisté potkat v jedné formaci.
Souboj těžkých vah, Tie Domi (Toronto) vs Bryan Marchmant (Edmonton), 9.11. 1996:

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -