- Reklama -

Florida podepsala kontrakt s jedničkou draftu Aaronem Ekbladem

- Reklama -

Kanadský hokejista Aaron Ekblad se dohodl s Floridou na smlouvě. Finanční detaily sice nebyly prozatím oznámeny, ale dá se očekávat, že tříletý vstupní kontrakt osmnáctiletému zadákovi zaručí maximální možný příjem pro nováčka 925 tisíc dolarů ročně plus podpisové a výkonnostní bonusy.
„Jsme velice rádi, že se nám podařilo Aarona podepsat. Je to velmi talentovaný, odolný, chytrý a tvrdě pracující zadák, který je připravený udělat další krok v kariéře,“ komentoval uzavření smlouvy generální manažer Floridy Dale Tallon.
Panthers si ho vybrali jako nejvyšší volbu v draftu NHL konaném na konci června ve Philadelphii. V létě se Ekblada zařadil do kempu nováčků Floridy, na začátku srpna se zúčastnil přípravného kempu kanadského národního týmu do dvaceti let a včera se dočkal první profesionální smlouvy.
„Všechno jsou to nezbytné kroky vedoucí k mojí první sezóně v NHL,“ uvedl Ekblad v rozhovoru pro oficiální web zámořské soutěže. „Samozřejmě, že draft byl pro mě velkou událostí, stejně tak podpis smlouvy s Panthers. I účast v jejich přípravném kempu bude něco ohromného. Jsem z toho nadšený.“
Rodák z Windsoru dosud nastupoval za juniorský tým Barrie Colts, v 58 utkáních uplynulé sezóny Ontario Hockey League nasbíral 53 kanadských bodů za 23 branek a 30 přihrávek. „Těšíme se na sledování jeho hry a výkonnostního růstu v našich kempech a v přípravných zápasech. Jsme zvědaví, jak si v nich povede,“ řekl Tallon.
Nejlepší obránce minulé sezóny OHL je přesvědčený, že v silné konkurenci obstojí. „Pokud nevěříte ve své schopnosti, je to obtížné, to ale není můj případ,“ hlásí sebevědomě. „Věřím, že budu v týmu pro zahajovací utkání sezóny. Jsem si tím jistý. Cítím se naprosto připravený.“
Důležité je, aby byl Ekblad zdravotně v pořádku po doléčení otřesu mozku a nic mu tak nebránilo, aby se zapojil do přípravy na novou sezónu. Vycházející se zranila během letního kempu kanadských juniorů, když se na turnaji v Montrealu srazil s českým reprezentantem Lukášem Klokem.
„Momentálně se cítím skvěle. Mám za sebou několik týdnů, ve kterých jsem dobře potrénoval. Myslím si, že mi to pomohlo dát nějaké věci do souvislostí. Vím, že musím hodně pracovat, abych se dostal do týmu, ale cítím se připravený a moje hlava mi v tom nezabrání,“ míní talentovaný bek.
„Budeme opatrní,“ ujišťuje Tallon. „Zdá se, že je stoprocentně v pořádku. Uvidíme, jak mu to půjde v úvodu kempu. Pokud se bude cítit zdravý a připravený, necháme ho hrát, ale i nadále budeme ostražití,“ dodává.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -