- Reklama -

Gretzky: Do Kings jsem nešel kvůli Janet, ale kvůli otci

- Reklama -

Nejproduktivnější hráč NHL všech dob Wayne Gretzky po letech vyvrátil povídačky, že do LA odešel kvůli přání své ženy Janet. The Great One tak učinil v minulém týdnu v populárním podcastu Spittin Chiclets.

Poprvé se o tom, že se ho Oilers snaží vyměnit, dozvěděl prý několik hodin poté, co počtvrté v kariéře zvedal nad hlavu Stanley Cup. Gretzky měl za sebou výtečné play-off, když nasbíral v 19 utkáních 43 bodů.

První, s kým byl v kontaktu, byli zástupci Vancouveru Canucks, kteří mu dokonce nabízeli i podíl v klubu. Později však svůj výběr The Great One zúžil na čtyři mužstva: LA Kings, Detroit Red Wings, New York Rangers a Philadelphia Flyers.

„Měl jsem kontrolu nad tím, kam mě vymění,“ začal svoji vzpomínku Gretzky.

- Reklama -

První ze závodu o jeho práva vypadla dvojice Rangers, Flyers. „A tak jsem se rozhodl, že budu hrát za Detroit. Když jsem vyrůstal, tak jsem Red Wings fandil a Gordie Howe byl můj nejoblíbenější hráč,“ překvapil svým rozhodnutím The Great One. Jenže, než se vydal do Michiganu, promluvil si ještě se svým otcem Walterem, který měl obrovský vliv na jeho kariéru a fungoval jako jeho poradce.

„Táta mi zavolal a řekl mi: Dal bych ti rád takovou radu. Gordie Howe byl jen jeden, Detroit je Detroit. Nemusíš tam jít. Proč neuděláš něco úplně jiného a nejdeš do L.A.?“ vysvětlil po letech.

Přitom obecně přijímaným vysvětlením bylo, že L.A. vybral Gretzky kvůli své ženě Janet, která je herečkou. „Každý si myslel, že mě k přestupu do L.A. přemluvila moje žena, ale nebylo to tak,“ uzavřela někdejší hokejová superstar.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -