Trofeje NHL

National Hockey League každoročně uděluje trofeje pro hráče a kluby. Nejstarší a nejcennější trofej je Stanley Cup, která byla poprvé udělena v roce 1893.

Historie

První udělena trofej byla O’Brien Trophy v roce 1910, kterou používala National Hockey Association do roku 1918, kdy ji převzala National Hockey League. Udělovala se vítězi play off až do roku 1924, kdy ji vystřídala Prince of Wales Trophy. V roce 1926 se oficiálně začal používat Stanley Cup.
Prince of Wales Trophy se uděluje pro vítěze východní konference. Pro západní konferenci se uděluje Clarence Sutherland Campbell Bowl. Nejmladší klubovou trofejí je President ‚s Trophy, udělována pro nejlepší klub v základní části.
První Inviduální trofej byla Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče která vznikla v roce 1924. O rok vznikla trofej Lady Byng Memorial Trophy pro nejslušnějšího hráče. V roce 1927 vznikla Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře. V roce 1965 byla poprvé udělena trofej v play off Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče.

Týmové trofeje

Individuální trofeje