- Reklama -

Hudler bodoval počtvrté v řadě, odnesla to Arizona. Do střelecké listiny se zapsali i Voráček a Hertl

- Reklama -

Útočník Jiří Hudler přispěl v nočním utkání NHL jedním gólem a dvěma přihrávkami k vítězství Calgary 3:0 nad Arizonou. Flames o výhře rozhodli dvěma brankami v poslední třetině, přičemž skóre uzavřel v 48. minutě právě Hudler, který bekhendovou ranou z bezprostřední blízkosti brankoviště Coyotes potrestal vyloučení Marina Erata. Olomoucký rodák bodoval ve čtvrtém zápase v řadě. Během této série vstřelil pět branek a přidal tři asistence.
V úvodu druhé třetiny asistoval Hudler u rozdílové trefy TJ. Brodieho, druhý puk poslal za záda Devana Dubnyka Johnny Gaudreau. Druhou hvězdou večera byl vyhlášen Karri Rämö, který vychytal druhé čisté konto za sebou. Finský gólman navázal na svůj čtvrteční výkon na ledě San Jose, v němž zneškodnil 32 střel. Včera mu statistici napočítali 26 zákroků. Jeho neprůstřelnost trvá už 129 minut a 34 sekund.
V dalších duelech sobotního programu NHL slavili branku také čeští hokejisté Jakub Voráček z Philadelphie a Tomáš Hertl ze San Jose. Prvně jmenovaný se gólem a asistencí prosadil v duelu proti NY Rangers, ale prohru Flyers 2:5 tím neodvrátil. Voráčka může těšit alespoň to, že v tabulce produktivity stáhl náskok vedoucího Sidneyho Crosbyho na rozdíl jediného bodu. O třetí výhru Jezdců nad Letci v posledních deseti dnech se největší měrou zasloužili Derick Brassard (2+0), Jesper Fast a J.T. Miller (oba 1+1).
Tomáš Hertl přispěl pátým gólem v sezoně k výhře San Jose 6:4 nad Anaheimem. Trefa pražského rodáka byla v zápase vítězná. Hertl si ve 27. minutě najel od levého mantinelu před brankoviště Ducks a bekhendem zamířil nad lapačku Frederika Andersena, čímž zvýšil vedení Sharks na 5:1. Dánského gólmana, který čelil 19 střelám, pak vystřídal Jason LaBarbera. Na toho si Žraloci včera nepřišli. LaBarbera zastavil 15 puků a poslední trefu San Jose sledoval už jen ze střídačky při zoufalé power play svého týmu. O ukončení čtyřzápasové série proher Sharks se významně přičinili Logan Couture (2+0) a Tommy Wingels (1+3). Nejnebezpečnějšími hráči Kačerů byli Corey Perry (2+1) a Ryan Getzlaf (1+2).
Jaroslav Halák se v sobotu vrátil do hry a pomohl NY Islanders dokončit výsledkově nejpovedenější listopad za posledních 34 let (11-3-0). Slovenský brankář kryl 34 z 35 střel a dovedl Ostrovany k výhře 3:1 nad New Jersey. Rodák z Bratislavy tak prodloužil svoji sérii výher na devět utkání a stal se první hvězdou zápasu. O čisté konto ho připravil Damien Brunner, jenž v 15. minutě vyrovnal na 1:1. Na včerejší duel nebudou vzpomínat v dobrém čeští hokejisté Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Martin Havlát. Nově složený útok Devils byl na ledě u všech tří branek Ostrovanů. Coreyho Schenidera překonali Nikolaj Kuljomin a Cal Clutterbuck, tečku za utkáním udělal Casey Cizikas střelou do prázdné branky při zoufalé power play New Jersey.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -