- Reklama -

Jak bude po sezóně Pittsburgh čistit soupisku?

- Reklama -

Pittsburgh Penguins letos mají jednu z posledních šancí na velký úspěch s trojicí Sidney Crosby- Jevgenij Malkin – Kris Letang. Ještě několik sezon chtějí Tučňáci zůstat v pozici vyzyvatelů, kvůli tomu však budou muset po sezóně osvěžit svoji soupisku a zbavit se některých přebytečných duší. Koho GM Penguins Ron Hextall pravděpodobně po tomto ročníku vyškrtne ze své soupisky?

Poslední zápasy s Tučňákem na dresu letos nejspíše odehraje zkušený obránce Bryan Dumoulin. Hextall má nyní s Dumoulinem osm schopných obránců, s klidným srdcem ho tak může nechat odejít. Pokud by bek přeci jen chtěl zůstat ve městě oceli, musel by snížit své platové požadavky, je třetím nejlépe placeným obráncem týmu, výkony to však nepotvrzuje. Letos je v posledním roce své smlouvy zaručující mu roční příjem čtyři miliony dolarů. Pravděpodobně ale zpeněží své zkušenosti na volném trhu.

Dalším veteránem, který v příštím roce nevyjede jako domácí hráč v PPG Paints Aréně, bude pravděpodobně Jeff Carter. Zkušený osmatřicetiletý dvojnásobný držitel Stanley Cupu zažívá sezónu jak na houpačce. Za prvních 60 zápasů ročníku získal pouze 23 bodů. Carter se bude muset v dalším průběhu sezóny rapidně zlepšit, jinak jej Hextall v letní přestávce vyplatí z posledního roku jeho smlouvy na 3,1 milionu dolarů ročně.

Své místo pro příští sezónu rozhodně nemá jisté ani sedmadvacetiletý Danton Heinen. Letos se objevil v 52 zápasech a posbíral 18 bodů. Po sezóně mu skončí smlouva na milion dolarů ročně. Heinen by se hodil kteremukoliv týmu shanejícímu spolehlivého dříče do třetí nebo čtvrté formace.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -