- Reklama -

Jaškin podesáté skóroval, Plekanec má o 9 gólů víc. Jágr v premiéře nebodoval

- Reklama -

Čtyři čeští hokejisté se v sobotu zapsali do střeleckých listin, ve většině to jejich mužstvům pomohlo k vítězství. Další důležité momenty z pohledu našich krajánků: Jaromír Jágr vyšel proti Michalu Neuvirthovi naprázdno při svém debutu za Pantery, Patrik Eliáš nahrál na vítězný gól, Jakub Voráček drží krok s Johnem Tavaresem na čele statistik.
Když padnou v utkání pouze tři góly, většinou je důležitý každý. Nepřekvapí tedy zařazení Dmitrije Jaškina mezi hvězdy zápasu Blues s Oilers. Český mladík byl vyhlášen druhým nejlepším mužem večera poté, co ve 13. minutě po nahrávce Paula Stastnyho otevřel skóre střelou z pravého kruhu. V sezóně se trefil už podesáté.
Sám Stastny pět a půl minuty před sirénou zajistil St. Louis vítězství 2:1. Bluesmani vyhráli sedmnácté z posledních dvaceti vzájemných měření s Oilers. Obránce Jay Bouwmeester nastoupil k 900. zápasu v základní části.
Pod čtvrtým vítězstvím montrealských barev v řadě je podepsán především neprůstřelný Carey Price a autor dvou branek David Desharnais, svým dílem ale k porážce Toronta přispěl také Tomáš Plekanec. Kladenský odchovanec ve 13. minutě při signalizované početní výhodě přesně zamířil z levého kruhu k tyči Bernierovy svatyně a Habs vedli 2:0.
V dalším průběhu, konkrétně ve třetí třetině, už skóroval pouze Desharnais. Price vše vzadu jistil třiceti zákroky, čisté konto udržel pošesté v sezóně. Osobní rekord má o dvě vyšší. Canadiens vedou Východní konferenci s tříbodovým náskokem na NY Islanders.
Ti totiž v sobotu nezvládli domácí duel s Carolinou. V prostředním dějství, kterého bylo pro výsledek zápasu nejdůležitější, čtyřikrát inkasovali a celkově prohráli 3:5. Andrej Nestrašil nahrál na dvě branky Hurricanes, obránce Michal Jordán se v posledních sekundách druhé třetiny při přesilovce vydal podpořit útok a před brankou ho našla přihrávka Jordana Staala.
Soupeře, který absolvoval osmé utkání během třinácti dnů, zasypali Hurricanes 41 střelami. Kapitán Ostrovanů John Tavares, jenž v 50. minutě svým třicátým gólem v sezóně dal výsledku přijatelnější podobu, má na prvním místě statistik 65 bodů.
Jakub Voráček je na tom stejně poté, co v duelu mezi Philadelphií a NY Rangers asistoval u Readovy branky z desáté minuty. Kormidla se sice poté chopili hráči newyorského celku, konkrétně sváteční střelci J.T. Miller a John Moore, ale domácím se ještě před odchodem do šaten podařilo srovnat a brzy po návratu vstřelil bývalý Jezdec Michael Del Zotto rozdílový gól v oslabení. Při závěrečné power play inkasovali Rangers znovu – 4:2.
Philadelphia přišla ve druhé třetině o obránce Nicklase Grossmanna, kterého při blokování zasáhla do hlavy střela Ricka Nashe. Jezdci po čtyřech vítězstvích v řadě poprvé prohráli a nevyužili příležitosti dotáhnout se v tabulce Metropolitní divize na městské rivaly z Long Islandu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ze tří střel Jaromíra Jágra na krajana Michala Neuvirtha se neujala ani jedna, spoluhráči nic nevytěžili ani z jeho přihrávek. V hodnocení pobytu na ledě skončil Jaromír Jágr stejně jako polovina kádru Panthers v záporu, přesto může být český veterán se svojí premiérou v novém dresu spokojen. Od osobních statistik je nutné odhlédnout, Florida hraje o play off a důležité jsou body. A ty vítězství 5:3 nad Buffalem přineslo.
Domácí, kteří ještě v polovině utkání prohrávali 0:2, zásluhou uzdraveného Brandona Pirriho při dvojnásobné přesilovce srovnali stav. Před přestávkou je poprvé dostal do vedení Nick Bjugstad, ale drama pokračovalo, definitivu stanovil při power play Šavlí Derek MacKenzie. Michal Neuvirth si i přes čtyři inkasované góly vysloužil titul třetí hvězdy večera, dalších 42 kotoučů totiž kryl. Buffalo se celkově dostalo k pouhým čtrnácti střelám na bránu.
Jediným ze sobotních českých střelců, který po siréně truchlil, byl Martin Erat. Útočník Arizony byl totiž jediným z Kojotů, kdo překonal bostonského Tuukku Raska, navíc až v 51. minutě za prakticky rozhodnutého stavu. Medvědi rozsvítili červené světlo čtyřikrát, pět jejich hráčů při tom zaznamenalo víc než bod, mezi nimi i kapitán Zdeno Chára (1+1). David Pastrňák si připsal jednu asistenci.
Stejnou bilanci měl také Patrik Eliáš, z jehož nahrávky vsítil Andy Greene vítěznou branku New Jersey v zápase s Columbusem. Padla v 16. minutě a dlouho byla jedinou, až třicet sekund před koncem pečetil výhru Ďáblů Travis Zajac střelou do opuštěné klece. Cory Schneider počtvrté v sezóně udržel čisté konto, potřeboval k tomu 33 zákroků.
Vítěznou sérii ottawského brankáře Andrewa Hammonda nepřerušili ani hokejisté San Jose, v domácím prostředí podlehli mužstvu z kanadské metropole 2:4. Hammond je v pěti zápasech od příchodu z farmy zatím stoprocentní. Senátoři v SAP Center dvakrát prohrávali, na koně je dostal až Mike Hoffman ve 48. minutě při přesilovce. Stejný hráč se v závěru trefil ještě jednou, když Žraloci odvolali Anttiho Niemiho na střídačku.
Podpory vlastních fanoušků nevyužili ani hráči Colorada, kteří ze 34 pokusů překonali jen jednou minnesotského Devana Dubnyka. Byla to jediná branka, kterou v letošní sezóně Divochům vstřelili, ze čtyř vzájemných bitev mají silně nepříznivou bilanci 1:12. Včera inkasovali v každé třetině jednou. Wild mají na poslední postupové příčce Západní konference tříbodový náskok na Calgary.
Absolutní lídr tabulky z Nashvillu daroval doma oba body Detroitu. Rudá křídla vedla na začátku druhé třetiny o dvě branky, ale domácím se ještě před odchodem do šaten podařilo otočit skóre. Třetí dějství ovšem znovu patřilo Wings. Nejdříve se poprvé v NHL trefil Alexej Marčenko, poté Tomáš Tatar využil přesilovku. Dvě početní výhody Predátorů v posledních šesti minutách už na výsledku 3:4 nic nezměnily.

Foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -