- Reklama -

Jeff Petry odmítl trh s volnými hráči a upsal se Montrealu na šest let

- Reklama -

Obránce Jeff Petry odmítl možnost stát se volným agentem bez omezení a podepsal s Montrealem novou šestiletou smlouvou na 33 miliónů dolarů. Spoluhráči jsou rádi, že nepřijdou o kvalitního parťáka do obrany, Petry je rád, že má o své budoucnosti jasno už měsíc před otevřením trhu s volnými hráči.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sedmadvacetiletý Petry hrál od roku 2010 v Edmontonu, který ho v roce 2006 jako 45. celkem draftoval. Letos na jaře se stěhoval do Montrealu, kde dokončil sezónu. V 19 zápasech základní části nasbíral 7 bodů (3+4), ve 12 utkáních play off udělal 3 body (2+1).
„Všechno nasvědčovalo tomu, že zkusím trh s volnými hráči, ale pak jsem se připojil k Montrealu a moje uvažování se začalo měnit,“ přiznal americký zadák. „Jak šel potom čas a já si utvářel pozici v týmu a jak si mě tady vážili, začalo se to blížit k tomu, že trh s volnými hráči ani nezkusím.“
„Šlo hlavně o závěrečný pohovor, kdy mi řekli, že byli spokojení s tím, jak jsem hrál a že se spojí s mým agentem ohledně jednání o kontraktu,“ pokračoval Petry. „Hlavně to, jak rychle vše iniciovali, mi ukázalo hodně. Když vezmu, co všechno se stalo během roku, od té výměny, play off, jak jsem se cítil s trenéry, jak jsem se cítil v týmu, všechno mělo svůj význam.“
Canadiens měli letos ve Stanley Cupu velké ambice, nakonec ale vypadli ve druhém kole s Tampou Bay. Brankář Carey Price, obránce P.K. Subban byli mezi hráči, kteří vyslovili nahlas přání, aby jeff Petry v jejich organizaci zůstal.
„Každý se balil a přál ostatním hezké léto. Několik chlapů za mnou přišlo, popřálo mi hodně štěstí a ať už se stane v létě cokoli, řekli, že by mě rádi viděli zpátky,“ dodává Petry. „Znamená to pro mě moc, když to řekne chlap jako P.K. Subban nebo Price, chlapi, kteří hráli klíčovou roli v týmu.“

Kvalita mužstva, které může reálně bojovat o Stanley Cup, hrála pochopitelně také svou roli. „Cítil jsem, že to není daleko, což hrálo v mém rozhodování také roli,“ dodal rodák z Ann Arbor v Michiganu.
Radost z jeho příchodu do Montrealu měl také otec Dan Petry, hráč baseballu, který v roce 1984 zažil Světovou sérii v dresu Detroit Tigers. „Miluje tady to prostředí, rád chodí na zápasy Canadiens v play off a já vím, že je nadšený z možnosti navštívit v budoucnu spoustu mých dalších utkání v Montrealu,“ prozradil hokejista, který má na kontě 314 zápasů v NHL (20+61).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -