- Reklama -

Kačeři oslavili vyřazení Selänneho dresu výhrou, dovedl je k ní Rickard Rakell

- Reklama -

Teemu Selänne se stal prvním hokejistou v historii Anaheimu, jenž byl poctěn vyvěšením svého dresu s číslem osm pod střechu arény Honda Center. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v neděli, kdy Kačeři přivítali na domácím ledě Winnipeg Jets – tedy klub z města, kde čtyřiačtyřicetiletý rodák z Helsinek začínal svoji zámořskou kariéru. Oficiální rozlučce s legendárním útočníkem přihlíželo v hledišti 17356 diváků, kteří si užili dramatickou podívanou se šťastným koncem pro domácí. Ducks sice tahali většinu zápasu za kratší konec, dvakrát prohrávali o dva góly 1:3 a 2:4, přesto dokázali urvat oba body za výhru 5:4 po samostatných nájezdech.

Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Rickard Rakell, talentovaný švédský centr se narodil necelý měsíc poté, co Selänne ukončil svou nováčkovskou sezónu 1992-93, ve které vstřelil 76 gólů. Jednadvacetiletý rodák ze Sollentuna vsítil dvě branky, na další dvě přihrál a byl i jedním ze tří hráčů Ducks, kteří se prosadili v penaltové loterii. Rozhodující nájezd proměnil v závěru šesté série Sami Vatanen, v souboji tváří v tvář Ondřeji Pavelcovi (43/39) uspěl také Ryan Kesler. Na Frederika Andersena vyzráli pouze Blake Wheeler a Evander Kane. Forvard Tryskáčů Michael Frolík zaznamenal jednu asistenci.
Ve včerejších zápasech NHL se z českých hokejistů zapsal do statistik už jen Tomáš Fleischmann, jenž se jednou přihrávkou podílel na výhře Floridy 4:2 v Edmontonu. Kopřivnický rodák dobrým napadáním v blízkosti modré čáry vybojoval puk a nahodil jej do útočného pásma. Vzniklou situaci se snažil vyřešit kapitán Oilers Andrew Ference, tomu ale kotouč přeskočil hokejku a dostal se až k Seanu Bergenheimovi, který v čase 55:28 stanovil konečnou podobu výsledku.
Autorem rozdílové trefy byl slovenský forvard Tomáš Kopecký, střelecky se prosadili i jeho spoluhráči Jimmy Hayes a Brian Campbell. Velkou oporou mužstva ze Sunrise byl Roberto Luongo. Kanadský gólman zlikvidoval 31 z 33 střel, což mu vyneslo ocenění pro první hvězdu zápasu. Florida vyhrála třetí zápas v řadě (všechny na ledě soupeřů) a v tabulce Východní konference ztrácí pouhý bod na osmý Boston. Panthers však mají tři utkání k dobru.
Hokejisté Minnesoty prožívají hodně těžké období. Tým ze St. Paul vyhrál jen dvakrát z posledních třinácti duelů, naposledy padl v Chicagu po výsledku 1:4. Jedná se o pátou prohru Wild v řadě. Blackhawks si své přesné zásahy rozložili rovnoměrně do prvních dvou třetin, v té závěrečné poté povolili hostujícímu celku korekci skóre. Gólem a asistencí se na triumfu Černých jestřábů podílel Marián Hossa, Bryan Bickell a Brad Richards. Prvně jmenovaný se v předvečer svých 36. narozenin stal první hvězdou zápasu. Corey Crawford přišel o neprůstřelnost až v 56. minutě, kdy ho překonal Matt Cooke.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -