- Reklama -

Kanada se potýká s těžkou ztrátou

- Reklama -

Příznivci kanadského výběru smutní, fanoušci Maple Leafs trnou.
Torontský útočník John Tavares si v rámci přípravy na mistrovství světa poranil mezižeberní svalstvo a jeden z favoritů turnaje tak přichází o svou největší hvězdu.


28letý rodák z Mississaugy, jenž se měl představit na velkém turnaji poprvé od září 2016, už odcestoval domů na další vyšetření.
„Jsme zklamaní, že se John nemůže zúčastnit šampionátu, ale poté, co jsme kontaktovali Maple Leafs, jsme se dohodli, že pro něj bude nejlepší návrat domů a podrobné vyšetření,“ řekl jeden z generálních manažerů týmu Jason Botterill.

Po jeho odchodu mají Kanaďané ve výběru tři volná místa.
„Víme, že se John těšil na možnost opět obléci dres s Javorovým listem. Byli jsme nadšení, že jako člen týmu zúročí letité zkušenosti z NHL i z mezinárodní scény,“ litoval Botterill ztráty opory.
Jednička draftu z roku 2009 si v této sezóně NHL vytvořila s 47 góly a 88 body svá kariérná maxima. V play-off ale Toronto vypadlo už v prvním kole s Bostonem.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -