- Reklama -

Kanaďan Petgrave, jehož brusle smrtelně zranila soupeře, byl zatčen

- Reklama -

Kanadský obránce Matt Petgrave, jehož brusle před dvěma týdny smrtelně zasáhla amerického útočníka Adama Johnsona do krku, byl vzat do vazby. Uvedl to web BBC s tím, že byl Petgrave zatčen kvůli podezření ze zabití.

O nešťastném incidentu jsme vás informovali ZDE.

K tragédii došlo na konci října během duelu britského ligového poháru mezi Nottinghamem a Sheffieldem. Johnson zavážel puk do útočného pásma a snažil se vyhnout Petgraveovi, jemuž vystřelila noha do vzduchu a trefila soupeře přímo do krku.

Hráč byl převezen do nemocnice. Jeho matka posléze uvedla, že její 29letý syn těžký boj prohrál.

- Reklama -

31letý Petgrave, který si v minulosti vysloužil i krátké angažmá v extraligových Pardubicích, začal ihned čelit výhružkám a zlobě. Mnozí ho vinili z úmyslu a požadovali trest.

V úterý ho policie skutečně zatkla pro podezření z neúmyslného zabití. „Provádíme rozsáhlé vyšetřování, abychom dali dohromady události, které vedly ke ztrátě Adama. Hovořili jsme s vysoce specializovanými odborníky ve svém oboru, aby nám pomohli s vyšetřováním, a nadále úzce spolupracujeme s oddělením bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na městské radě v Sheffieldu, které podporuje naše probíhající vyšetřování. Adamova smrt vyvolala šok u místních obyvatel i mezi hokejovými fanoušky po celém světě,“ cituje BBC detektivku Becs Horsfallovou.

Johnson odehrál v NHL 13 zápasů za Penguins se ziskem gólu a tří asistencí. Od sezóny 2022/23 působil v Evropě.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -