- Reklama -

Konec Chicaga jak jej známe? Okolo Toewse s Kanem se točí zájemci

- Reklama -

Jonathan Toews a Patrick Kane. Dvě velké osobnosti spojené s velmi úspěšnou érou Chicaga Blackhawks, s nimž vyhráli tři Stanley Cupy. Nyní je však dříve úspěšná organizace v útlumu, čeká se přestavba a stárnoucí hvězdy u toho nejspíš nebudou chtít být.

Jen si to představte. V hokeji jste vyhráli prakticky vše, co jde a ještě většinou dvakrát nebo třikrát. A najednou jste vrženi do situace, kdy už po skončení základní části máte dovolenou a nemáte do čeho plácnout. Výčet úspěchů Jonathana Toewse je obdivuhodný: 2 zlata z MS do dvaceti let, jedno zlato seniorské, zlato ze Světového poháru, 2 zlaté z olympiády, tři Stanley Cupy. Sice nikdy nesbíral body po hrstech jako Patrick Kane (nejvíce nasbíral 81 bodů v sezoně 2018/2019), i tak má mezi individuálními trofejemi velmi ceněnou Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů. Od sezony 2008/2009 je kapitánem Blackhawks, kterým zasvětil celou svoji dosavadní kariéru. Nyní však v 34 letech cítí, že potřebuje změnu. Které kluby by se mohly rozhodnout poslat za něj nabídku?

Jedním z vážných kandidátů na Toewsovi služby jsou Washington Capitals. Potřebují nutně pomoct ve středu útoku, navíc jejich jádro stárne, možná mají jednu z posledních šancí dojít v play-off daleko. Zkušený válečník Toews by se jim před přestupovou uzávěrkou mohl hodit. Největší překážkou k vyřešení však je vysoký kontrakt kapitána Blackhawks.

Dalším uvažovaným týmem je Winnipeg Jets. Toews odtud pochází, jako možná protihodnota by se mohl jevit finský obránce Ville Heinola, který zatím čeká na pořádnou šanci v NHL a v Chicagu by ji mohl dostat.

- Reklama -

Třetím kandidátem je Ottawa Senators, jejíž kádr prošel zajímavou proměnou před letošní sezonou. Když by se letošní ročník Senátorům podařil, je velmi pravděpodobné, že se při uzávěrce přestupů budou poohlížet po zkušeném borci do play-off. Blackhawks si pravděpodobně ponechají až 50 % kontraktu svého kapitána (smlouva na 10,5 milionu dolarů ročně).

Případ Kane

Stejně jako Toews, i individuálně úspěšnější článek sestavy Blackhawks se poohlíží po prvním angažmá v NHL mimo Chicago. Patrick Kane prý v nedávné době laškoval s Vancouver Canucks, z přesunu ale sešlo. Kdo další se o výjimečného střelce s vytříbeným citem pro puk zajímá?

Největším favoritem na získání zkušeného Američana jsou New York Rangers. Třiatřicetiletý střelec by se jim hodil, aby dodal zkušenosti jejich omlazené soupisce. V podobném obchodu by určitě musel být zainteresován alespoň jeden z dvojice mladých útočníků Kaapo Kakko nebo Alexis Lafreniere a nejspíš i jedna volba v prvním kole draftu. Cena za třiatřicetiletého křídelníka by mohla být vysoká, ale mohla by mít zajímavý výnos.

Spekuluje se také o zájmu Toronta a Caroliny. Byť insider Kevin Weekes se nechal slyšet, že Kane o Toronto zájem nemá, kanadský tým se jen tak pokusů o jeho získání nevzdá. Hurricanes jsou na vzestupu a letní obchody ukázali, že už se rozhodně nebojí občas připlatit, což dříve nebylo zvykem u vedení Hurikánů. V takovém případě by se v dealu mohlo objevit i jméno Martina Nečase.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -