- Reklama -

Kraken ve své druhé sezoně přepsali rekord NHL. Sérii venkovních vítězství natáhli na sedm zápasů

- Reklama -

Díky sobotnímu vítězství nad Chicagem se současné mužstvo Seattle Kraken zapsalo do historie NHL. Podařilo se jim totiž zvítězit v sedmém venkovním utkání za sebou. Celkově šňůru vítězství natáhli na osm zápasů. Ta začala no Nový rok domácím vítězstvím nad New York Islanders a pokračovala impozantní sérií sedmi vítězství v 13 dnech na tripu.

Mimochodem, už jednou v této sezoně dokázali Kraken vyhrát alespoň sedm zápasů v řadě – v období od 19. listopadu do 1. prosince.

„Je to velký úspěch našich hráčů. Svědčí to o konzistenci a píli, kterou do tohoto sedmizápasového tripu vložili,“ okomentoval výkony svých svěřenců hlavní kouč Seattlu Dave Hakstol.

 Kraken průměrně vstřelí 3,66 branek na zápas, což je třetí nejlepší bilance v NHL, loni touto dobou měli průměr 2,6 gólů na zápas, což je řadilo na 28. místo v celkovém pořadí.

- Reklama -

Na své cestě za novým rekordem postupně porazili Edmonton, Toronto, Ottawu, Montreal, Buffalo, Boston a již zmiňované Chicago. Svým soupeřům při této sérii nastříleli 37 gólů a obdrželi pouhých 15. Na útočnou efektivitu Kraken budou co nejrychleji chtít zapomenout především gólmani Chicaga Petr Mrázek s Alexem Stalockem, kteří ve vzájemném utkání inkasovali šest gólů z prvních sedmi střel Seattlu v zápase.

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -