- Reklama -

Landeskog už bruslí. Návrat na play-off však není reálný

- Reklama -

Kapitán Colorada Avalanche Gabriel Landeskog poté, co vynechal celou loňskou sezonu, neodehrál dosud ani v té letošní jediné utkání. Zkušený Švéd, který se zotavuje z náročných operací kolene, poprvé od poslední operace bruslil. Je však před ním ještě dlouhá cesta, než se vrátí mezi mantinely. Pozitivní předpoklady, že se vrátí na play-off, však nejspíše vzaly za své.

„Nic nového to neznamená. Jeho návrat k tréninku na ledě byl celou dobu v plánu. Přidal bruslení do svého rehabilitačního programu,“ okomentoval situaci kouč Avalanche Jared Bednar.

Landeskog nehraje od 26 června 2022, kdy asistencí v šestém zápase finále pomohl porazit Tampu Bay a s Coloradem získal svůj první Stanley Cup. Švédský hokejista je náchylný ke zraněním již delší dobu, více než 54 zápasů v základní části zvládl naposledy v sezoně 2018/2019.

„Je to skvělá zpráva, jsme z něj nadšení. Loni s námi bruslil jednou. Pamatuji si, jak jsme tehdy všichni vnímali jako speciální moment, když na mě při tréninku poprvé vystřelil. Doufám, že se cítí dobře a bude chodit na led stále častěji,“ nechal se slyšet brankář Avalanche Alexandar Georgijev.

- Reklama -

Landeskoga si Colorado vybralo jako druhého v celkovém pořadí draftu 2011. Dosud odehrál za Laviny 738 utkání, ve kterých získal 571 bodů. Už před sezonou 2012/2013 převzal od Milana Hejduka kapitánské povinnosti.

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -