- Reklama -

Marchand tvrdou dřinou dotáhl Bruins k výhře v Torontu

- Reklama -

Tohle byl zápas Brada Marchanda. Skrček, kterého milujete, pokud hraje s vámi a nenávidíte, pokud stojí na opačné straně kluziště, opanoval 3. zápas. Připsal si dvě branky, asistenci a prsty měl i v první brance Bruins, když naprosto rozhodil koncentraci hráčů Leafs v jednom ze soubojů, při kterém soupeře hokejkou podrazil tak, aby si toho rozhodčí nevšimli, čehož využil jeho spoluhráč Trent Frederic, který chytrou střelou na bližší tyč zaskočil brankáře Toronta. Marchand byl vidět i nadále. Po jeho jedovaté střele puk dorazil do sítě Jake DeBrusk a při dalím pokusu z pravého kruhu už se kapitán Bruins nemýlil. Výhru pak pečetil do prázdné branky, když se neujal ani jeho první pokus, ani dorážka Davida Pastrňáka.

„Teď mám možnost to vidět na vlastní oči. Ale když jsem ještě v NHL nepůsobil, vždy jsem obdivoval Marchanda a Patrice Bergerona a tu práci, kterou pro Bruins odvedli. Brad (Marchand) vždy ve velkých chvílích dokáže svou hru pozvednut na vyšší úroveň. Když se podíváte na to, co dokázal v play-off, je to prostě WOW,“ hodnotil po zápase kouč Bruins Jim Montgomery.

Marchandův gól do prázdné branky byl jeho 55. gólem v play-off v kariéře, čímž se vyrovnal Camu Neelymu v historickém pořadí Bruins. V play off má na kontě 134 bodů, což je druhé místo v historii týmu za Rayem Bourquem (161). „Je to něco, čeho si člověk rozhodně musí vážit. Doufám, že těch branek mám v zásobníku ještě hodně. Ale být ve společnosti hráče, který patří mezi nejnadanější střelce v historii našeho klubu je čest,“ říkal po zápase spokojený Marchand, jehož Boston vede v sérii 2:1.

Zdroj: nhl.com/cs

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -