- Reklama -

Megavýměna. Arizona se vzdala Ekman-Larssona

- Reklama -

Arizona v pátek vyměnila hvězdného obránce Olivera Ekman-Larssona s útočníkem Conorem Garlandem do Vancouveru, který se vzdal tří draftových voleb a útočníků Louie Erikssona, Jaye Beaglea a Antoinea Rouissela.

Coyotes získali volby na nejbližších třech draftech – 9. volbu na letošním draftě, volbu ve druhém kole 2022 a volbu v 7. kole 2023.

Ekman-Larsson byl poslední tři roky kapitánem Arizony, která jej draftovala v roce 2009 ze šestého místa a nyní si ponechá 12 procent jeho platu. V jeho osmileté smlouvě v hodnotě 66 mil. dolarů mu zůstává platných ještě šest let.

30letý Švéd zaznamenal v poslední sezóně 24 bodů (3+21) ve 46 zápasech a celkem nasbíral v 769 duelech kariéry 388 bodů (128+260).

- Reklama -

O pět let mladší Garland zaznamenal ve 49 zápasech poslední sezóny 12 branek a 27 asistencí.

35letý Beagle vyprodukoval ve 30 zápasech posledního ročníku gól a čtyři asistence. O čtyři roky mladší Roussel odehrál v sezóně 2020/21 35 zápasů, ve kterých vsítil gól a přidal tři asistence.

Errikson, který ve věku 36 let zatěžuje platový strop sumou šest miliónů dolarů, zaznamenal v sedmi duelech uplynulé sezónu jednu asistenci.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -