- Reklama -

Mrázkovo kouzlo tentokrát nezafungovalo. Tarasenko hattrickem zničil Minnesotu

- Reklama -

Smolný večer prožil gólman Petr Mrázek, který po čtvrteční fantastické premiéře v play off NHL tentokrát předčasně střídal. V úvodním utkání série proti Tampě Bay se 44 bezchybnými zákroky podílel na výhře Detroitu 3:2. V sobotní odvetě na ledě Amalie Arena ale jeho kouzlo nezafungovalo. Mrázek během úvodních čtyřiceti minut čtyřikrát inkasoval z osmnácti střel a po druhé přestávce přenechal místo v brankovišti zkušenějšímu kolegovi Jimmu Howardovi. Rodák z Ogdensburgu inkasoval jen jednou, ovšem vysoké prohře Red Wings 1:5 stejně nezabránil.
Poprvé Mrázek kapituloval ve 4. minutě, kdy ho v přesilovce překonal Tyler Johnson. Další puky lovil ze své sítě v průběhu prostředního dějství. V postupném sledu na něj vyzráli Alex Killorn, český bek Andrej Šustr a opět i Johnson. Hosté se dočkali čestného úspěchu ve 46. minutě, nulu na kontě Bena Bishopa umazal slovenský forvard Tomáš Tatar. Poslední slovo však měli střelecky aktivnější domácí (30:24), vyloučení Gustava Nyquista potrestal Valtteri Filppula.
Vyrovnat stav vyřazovací série hrané na čtyři vítězství na 1:1 dokázali ve Východní konferenci také hokejisté Pittsburghu, kteří na hřišti nejlepšího týmu základní části New Yorku Rangers vyhráli 4:3. Lépe vstoupili do zápasu domácí a v 18. minutě je poslal do vedení Derek Stepan (1+1). Jenže Penguins ukázali charakter a třemi góly ve druhé třetině otočili průběžné skóre na 3:1. Dvakrát se záda Henrika Lundqvista trefil Sidney Crosby. Kapitán Tučňáků tak tím nejlepším možným způsobem zareagoval na nedávnou kritiku pittsburských médií. Výborně mu sekundovali Chris Kunitz (1+2) a Brandon Sutter (1+1).
Po předchozí prohře na domácím ledě zabrali také hráči St. Louis, kteří přehráli Minnesotu v poměru 4:1. Hlavní hvězdou zápasu byl vyhlášen Vladimír Tarasenko. Ruský křídelník si v play off poprvé v kariéře užíval slastné pocity, když plochu arény Scottrade Center zakrylo množství čepic. Jejich házení na led je obvyklým rituálem zámořských fanoušků konaným na počest hráče, který zkompletuje hattrick. U obou úvodních branek mu asistovali Alexander Steen a Kevin Shattenkirk. Brankář Jake Allen podpořil triumf svého celku 24 zákroky. Jedinou branku Wild vsítil v úvodu třetí třetiny Marco Scandella.
Ondřej Pavelec dlouho držel čisté konto i naděje Winnipegu na vítězství v Anaheimu. Ovšem konec zápasu měl pro něj i jeho spoluhráče pořádně hořkou příchuť. Po gólu Adama Pardyho z 36. minuty vedli Jets 1:0. Pak se ale v polovině poslední třetiny nechal vyloučit Andrew Ladd a Patrick Maroon dokázal jeho prohřešek proti pravidlům potrestat. Necelých 21 sekund před koncem základní hrací doby se prosadil Jakob Silfverberg. Švédský křídelník rozhodl o tom, že Kačeři odletí do Manitoby s vedením 2:0 na zápasy.

Foto: Icon Sportswire
Hattrick Vladimíra Tarasenka

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -