- Reklama -

NHL chystá 2025 4 Nations Face-Off namísto All-Star Game 2025

- Reklama -

NHL a NHLPA (Asociace hráčů NHL) včera představily novou událost pro příští sezonu 2024/2025. Její název je 2025 NHL 4 Nations Face-Off (Turnaj 4 národů 2025). Jedná se o mezinárodní turnaj mezi hráči NHL z Kanady, Finska, Švédska a Spojených států. Turnaj 2025 NHL 4 Nations Face-Off se uskuteční v únoru příštího roku ve dvou severoamerických městech – jednom v Kanadě a jednom ve Spojených státech a nahradí pro tuto sezonu All-Star víkend NHL.

2025 NHL 4 Nations Face-Off se bude skládat z celkem sedmi zápasů, které se odehrají během devíti dnů od 12. do 20. února. Těm budou předcházet dva tréninkové dny (10. a 11. února).

Každý tým bude složen z 23 hráčů NHL (20 hráčů do pole, 3 brankáři) vybraných jednotlivými národními asociacemi: Hokejová asociace Kanady, Finská hokejová asociace, Švédská hokejová asociace a USA Hockey. Hráči musí mít smlouvu s NHL na sezónu 2024-25 a musí být na soupisce NHL k 2. prosinci 2024.

Všechna data oznámení soupisek budou provedena NHL a NHLPA, přičemž každá ze zúčastněných národních asociací vybere svých prvních šest hráčů letos v létě, před výběrem kompletních soupisek později v průběhu roku.

- Reklama -

Všechny zápasy v rámci NHL 4 Nations Face-Off 2025 se budou hrát podle pravidel NHL. Každý tým odehraje tři turnajová utkání v tradičním skupinovém formátu podle následujícího bodového systému: 3 body za výhru v základní hrací době, 2 body za výhru v prodloužení či nájezdech, 1 bod za prohru v prodloužení/přestřelce a 0 bodů za prohru v základní hrací době.

Dva týmy s nejlepším výsledkem v turnaji postoupí do finále hraného na jeden zápas. Formát prodloužení pro zápasy v základní skupině bude tři na tři po dobu 10 minut, následovat budou tři série nájezdů. Formát prodloužení pro finále hrané na jeden zápas bude na vítězný gól v prodloužení v plném počtu hráčů při zachování dvacetiminutových třetin, dokud jeden z týmů neskóruje.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -