- Reklama -

NHL je zpět! Buffalo proti New Jersey už zítra v Praze

- Reklama -

Již za pár hodin, v pátek 4. října v 19 hodin, odstartuje nový ročník National Hockey League. Stane se tak v pražské O2 Areně, kde změří síly Buffalo Sabres a New Jersey Devils. V sobotu si pak oba celky od 16 hodin vzájemný souboj na stejném místě zopakují. Příprava je u konce, nyní už jde o body. NHL je konečně zpět a český fanoušek u toho nebude chybět.

NHL odstartuje sezónu v Praze již popáté. V roce 2008 se zde představily týmy New York Rangers a Tampa Bay Lightning. Byli u toho tenkrát třeba Henrik Lundqvist, Mark Recchi nebo Martin St. Louis. Svou premiéru v lize si tu odbyl Steven Stamkos.

O dva roky později se utkal Boston s Phoenixem. Na jedné straně gólmanský fantom Tim Thomas, na té druhé třeba kapitán Shane Doan. Na konci sezóny se pak Bruins radovali ze zisku Stanley Cupu.

Po delší odmlce se NHL do české metropole vrátila v roce 2019, kdy přivezla týmy Chicaga a Philadelphie. V akci jsme mohli vidět Jonathana Toewse, Patricka Kanea a Duncana Keitha na straně jedné, proti nim nastoupili třeba Sean Couturier nebo Travis Konecny.

- Reklama -

No a naposledy sem zámořská liga zavítala před dvěma lety, kdy se utkaly celky San Jose a Nashvillu, v jejichž sestavách nechyběli kupříkladu Erik Karlsson, Roman Josi nebo Filip Forsberg.

Z českých hráčů si atmosféru před domácím publikem v minulosti užili Radim Vrbata, Václav Prospal, Petr Průcha, Michal Rozsíval, David Krejčí, Dominik Kubalík, David Kämpf, Jakub Voráček, Tomáš Hertl a Radim Šimek. Vrbata a Průcha dokonce měli to štěstí dvakrát (2008 a 2010). Nyní na ně naváže Ondřej Palát a také Jiří Kulich s Lukášem Rouskem.

Dnes si oba týmy v dějišti utkání zatrénovaly. Dopoledne je ještě čeká předzápasové rozbruslení, večer pak už ostrý souboj, první z dlouhého maratonu 82 utkání základní části. V jakých sestavách oba týmy s největší pravděpodobností nastoupí?

Sabres

V brance by měl nastoupit Ukko-Pekka Luukkonen. Česká dvojice Jiří Kulich, Lukáš Rousek do zápasu nejspíš nezasáhne. Jen mezi zdravými náhradníky by měl být také Peyton Krebs, který dnes s oběma Čechy tvořil pátou útočnou řadu. Naopak debut v dresu Šavlí si odbudou Jason Zucker, Sam Lafferty, Nicolas Aube-Kubel, Beck Malenstyn a Ryan McLeod.

Luukkonen (Levi)
Dahlin – Jokiharju
Power – Byram
Samuelsson – Clifton
Peterka – Thompson – Tuch
Benson – Cozens – Quinn
Greenway – McLeod – Zucker
Malenstyn – Lafferty – Aube-Kubel
Kouč: Lindy Ruff

Devils

Ďáblům budou kvůli zranění chybět obránci Luke Hughes a Brett Pesce. Debut v nejslavnější lize si tak připíše Seamus Casey. Chytat by měl podle očekávání Jacob Markström. Fanoušci se také mohou těšit na česko-slovenské trio Ondřej Palát, Šimon Němec, Tomáš Tatar.

Markström (Allen)
Dillon – Hamilton
Siegenthaler – Kovacevic
Casey – Němec
Meier – J. Hughes – Bratt
Tatar – Hischier – Mercer
Palát – Haula – Noesen
Cotter – Lazar – Bastian
Kouč: Sheldon Keefe

Který z týmů vykročí do nové sezóny v Praze lépe?

Foto: NHL.com

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -