- Reklama -

Nikdo nečekal, že předvedeme takový výkon, zářil po zápase Jakub Voráček

- Reklama -

Po celý týden byl Jakub Voráček ve středu pozornosti, jak se na domácího hráče a oblíbeného reprezentanta sluší. Na pozápasové tiskové konferenci český útočník zářil spokojeností nejen nad ziskem dvou důležitých bodů, ale také nad vydařenou akcí jménem 2019 NHL Global Series.



„Řekl bych, že po té přípravě, jakou jsme měli, nikdo asi nečekal, že budeme hrát takhle dobře. Výborně jsme bruslili, donutili jsme je ke ztrátám a vytvořili si spoustu šancí,“ hodnotil otevírací duel sezóny český útočník. „Všechny lajny zahrály dobře, zodpovědně. Jsou to pro nás důležité dva body,“ dodal.
A vůbec mu nevadilo, že se jeho jméno, s výjimkou jednoho vyloučení, nedostalo do zápasových statistik. „Důležité je, že jsme našli cestu k vítězství,“ zdůraznil. „K tomu, abyste bodovali, občas potřebujete trochu štěstí. Ale líbilo se mi, jak naše lajna hrála,“ pokračoval v hodnocení.
Fanshop týmu
A přítomné novináře ujistil, že o osobní statistiky mu opravdu nejde. „Někdy člověk udělá osmdesát bodů a je to k ničemu, když se nedostanete do play-off. Když nasbírám padesát bodů a my uděláme play-off, tak budeme hrát o pohár. Je mi třicet let a tohle je to jediné, co mě teď zajímá.“
„Byla to úžasná zkušenost. Chicago má spoustu šikovných hráčů a hraje zábavný, otevřený hokej. Dnes to bylo hodně nahoru-dolů a myslím, že se to divákům muselo líbit. Na první utkání sezóny to byl opravdu dobrý zápas,“ pochválil soupeře.
V tomto momentu se do jeho odpovědi vložil kouč Alain Vigneault, který k přítomným novinářům pronesl: „Kouč už musí do autobusu. Máte tři otázky, pánové.“
První dotaz směřoval na hvězdu zápasu, Travise Konecnyho. Ten teprve v září podepsal novou smlouvu a k týmu se připojil o pár dní později, už v rozběhnuté přípravě. „Zmeškal jen tři dny, ale do kempu přišel výborně připraven. Hodně jsme mu ukazovali video a je vidět, že všechno, co jsme po něm žádali, velmi rychle pochopil. Dnes odehrál velmi dobrý zápas,“ pochválil AV dvougólového střelce. „Ještě dvě,“ zahlásil směrem k novinářům.
Druhá otázka se týkala Cartera Harta. „Kolik zápasů v letošní sezóně odchytá?“, zněl dotaz. „Bereme to zápas od zápasu. Až půjde znovu do brány, dám vám vědět. Ještě jednu,“ odbyl Vigneault tazatele stručnou odpovědí. Když žádná další otázka nezazněla, rozloučil se viditelně dobře naložený kouč a směrem k Voráčkovi rozesmátý AV prohodil: „Teď už je to jenom tvoje, kámo.“
A český forvard ochotně odpovídal dál. „Loni byl Carter Hart velkou oporou. Při generálce ve Švýcarsku a dnes v první třetině to tak nevypadalo, ale ve druhé a třetí vás několikrát podržel. Myslíte, že letos bude stejně dobrý jako loni a budete se na něj moci spolehnout?“, zněla další otázka.
„Nesouhlasím s Vámi, že v první třetině chytal špatně. Byla to těžká střela, Nylander to udělal výborně,“ zastal se svého brankáře, kterému vzápětí vysekl poklonu. „Je to velmi talentovaný gólman a tvrdě na sobě pracuje. Může to dotáhnout hodně daleko (Voráček použil v angličtině hojně užívanou frázi only sky is the limit for him).“
„Bylo to pro Vás jistě velmi emotivní. Když se za touto akcí ohlédnete, předčila Vaše očekávání?“, zazněl další dotaz. „Stoprocentně. Jsem šťastný za to, jak jsme hráli. Moc jsme si to tady užili. Spoluhráčům se Praha líbila, byl to pro nás výborný teambuilding. Dnes jsme ukázali, čeho jsme schopni. Zvláště po tom utkání ve Švýcarsku asi nikdo nečekal, že sezónu odstartujeme takhle,“ neskrýval spokojenost.
„V úterý jsme šli na pivo. Občas je to důležité, já jsem velký zastánce těchto věcí. Dnes bylo vidět, že jsme se semkli a hráli jsme jako tým. Dělali jsme všechno pro to, abychom ty dva body uhráli.“
Nervózní prý před zápasem nebyl. „Příprava na zápas je stejná jako v Americe. Hala je podobná. Pro mě to byl další zápas. Samozřejmě ovace před zápasem byly hezké, ale jakmile se vhodilo buly, soustředil jsem se na zápas,“ řekl.
„Doufám, že lidi půjdou domů s dobrým pocitem, že si to moc užili,“ řekl Jakub Voráček na závěr tiskové konference.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -