- Reklama -

Obrat Rangers proti Pittsburghu řídili Kreider a Zibanejad

- Reklama -

Jezdci z New Yorku tahali ve včerejším duelu proti úřadujícím šampionům z Pittsburghu dlouho za kratší konec, když prohrávali 0:2 a 2:3, nakonec se ale mohli radovat z výhry v prodloužení, kterou jim vystřelil svým druhým zásahem v zápase Mika Zibanejad. Navíc se jednalo o jubilejní stou branku tohoto forvarda v NHL.
Zibanejad se stal teprve třetím hráčem v klubové historii Rangers, který dokázal vyrovnat skóre zápasu v posledních pěti minutách základní hrací doby, aby ho poté sám také rozhodl v prodloužení. Před ním to dokázali pouze Theo Fleury (2001) a Derek Stepan (2015).


Od 11. února nedokázali svěřenci kouče Vigneaulta vyhrát duel proti týmu, který se nacházel na pozici zajišťující postup do play-off. Podařilo se jim to až včera, navíc po parádním obratu a proti úřadujícím šampionům.
Druhým hrdinou večera se stal Chris Kreider. Útočník, jenž se nedávno vrátil po nepříjemném léčení krevní sraženiny, prožil životní večer. Byl na ledě u všech branek svého týmu a poprvé v kariéře zaznamenal v jednom duelu čtyři body (1+3), premiérově také zapsal tři asistence za večer. Většina komentářů na Twitteru se shoduje, že Rangers by se rozhodně neměli Kreidera při zamýšlené přestavbě zbavovat, protože je absolutně nezastavitelný, když má fazónu, jakou předvedl včera.
V brance podpořil výhru 4:3 Alexandar Georgiev, jenž dostal podruhé v řadě přednost před Henrikem Lundqvistem. Nováček v brankovišti Rangers předvedl sedmatřicet úspěšných zákroků a zastavil také trestné střílení Jevgenije Malkina.
Jezdci se momentálně nacházejí mimo postupové pozice a jejich osmibodová ztráta na Columbus, který drží druhou divokou kartu ve Východní konferenci, už se zdá být ve dvoubodovém systému neřešitelná. „Ještě bojujeme,“ říká přesto odhodlaně kouč Alain Vigneault.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -