- Reklama -

Parise vyřazení od Hurricanes dlouho rozdýchával. Znamená to konec kariéry?

- Reklama -

Letošní play-off asi bylo poslední šancí pro osmatřicetiletého veterána Zacha Pariseho na zisk Stanley Cupu. Ostřílený veterán, který má za sebou 1 224 zápasů v základní části a dalších 111 v play-off podle spekulací pověsí brusle na hřebík.

New York Islanders prohráli po šesti zápasech s Carolina Hurricanes. Tím skončila sezona i jednom z nejlepších útočníků historie NHL narozenému v USA Zachu Parisemu. Podle reportérů zůstal v kabině Islanders po vyřazení rodák z Minneapolis úplně poslední a dlouho schovával svůj obličej v dlaních. Ví moc dobře, že po dvou bodově nepříliš podvedených sezonách v 38 letech jako volný hráč nemá zrovna nejlepší vyhlídky.

Parise podepsal před sezonou 2012/2013 megasmlouvu s Minnesotou Wild na více než 7,5 milionu dolarů ročně, která měla platit až do konce sezony 2024/2025. Divočáci ho z ní však vyplatili před jejím skončením a ještě několik let mu budou posílat tučné odstupné. Poslední dva roky si tak americký veterán mohl dovolit hrát za Ostrovany za ligové minimum 750 tisíc dolarů.

I přesto se mu ale restart na stará kolena příliš nepodařil, v minulé sezoně bývalý kapitán New Jersey Devils nasbíral v 82 zápasech 35 bodů a Islanders do vyřazovacích bojů ani nepostoupili. Letos nasbíral ve stejné porci zápasů o jeden bod méně. V šesti zápasech play-off si nepřipsal ani jeden bod, pouze dvě trestné minuty a -2 v tabulce +/-.

- Reklama -

Zůstával v šatně poslední kvůli tomu, že si už na volném trhu příliš nevěří?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -