- Reklama -

Pastrňáka „okradl“ spoluhráč o hattrick. Na výhru jeho show nestačila

- Reklama -

David Pastrňák opět, jako už tolikrát v letošní sezoně, řádil. Svým Boston Bruins tentokrát zařídil bod na ledě Seattle Kraken. Na výhru však jeho super-výkon nestačil. Domácí tým uspěl v nájezdech, a získal tak bod navíc. Český snajpr si v zápase připsal dvě branky a asistenci. A mohl to být hattrick! Ale statistici našli v jeho střele na 3:3 drobnou teč spoluhráče Charlieho Coyla a trefa se mu tak nemohla počítat. Pastrňák se zároveň stal teprve třetím hokejistou v barvách Bruins, který dosáhl na 700 bodů v kariéře. Kdo mohl zaplakat, byli fanoušci, kteří naházeli na led čepice na počest jeho hattricku. A ten přitom nakonec neplatil.

Bostn zakončil čtyřzápasový trip v arenách soupeřů s rozporuplnými pocity. Ve všech utkáních bodoval, pokaždé utkání dovedl minimálně do prodloužení, ale výhru si připsal jen v Edmontonu. Pikantní pak je, že série duelů, které nebyly rozhodnuty v základní hrací době natáhl celkem již na šest.

„Je to těžké. Mohli jsme naopak vyhrát. Ale bohužel to neklaplo. Pět bodů ze čtyř utkání je fajn pro pozici v tabulce, ale sladší by byly výhry. Opět jsme hráli skvěle ale ve třetí třetině jsme se nechali jimi zatlačit. Dobré týmy takovou příležitost dokáží využít. Pak jsme to v závěru museli dohánět, abychom měli alespoň bod. Ldyž musíte tolik bránit v oslabení, tým se rychleji unaví a naší hře pak schází větší balanc,“ hodnotil v pozápasovém interview David Pastrňák.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -