- Reklama -

Pět borců, kteří se chtějí vrátit zpět na výsluní

- Reklama -

Fanda NHLObčas se prostě nedaří. Puk nelepí na hokejce tak jako dřív, přihrávky nenachází tak snadno spoluhráče, střely často naráží na brankovou konstrukci. I těm největším hokejovým jménům se nevyhnou špatná období.
Těchto pět borců zažilo nevýrazný ročník a jejich pověst tím utrpěla. Pojďte se s námi podívat na hráče NHL, kteří by letos měli zabrat, aby znovu získali zpět důvěru svých zaměstnavatelů a fanoušků.

William Nylander

Švédská hvězdička loni pořádně napínala nervy fanoušků Toronta a především GM Maple Leafs Kyla Dubase. Nenastoupil do kempu a později zmeškal desítky zápasů kvůli sporům o novou smlouvu. Dohodu podepsal na poslední chvíli začátkem prosince, jinak hrozilo, že by v uplynulém ročníku nemohl v NHL nastoupit. Po značné pauze, ve které se nemohl připravovat s týmem, se dlouho nemohl dostat do tempa.
V jeho nesmělém startu hrálo svoji roli i to, že nastupoval ve třetí nebo čtvrté formaci a o více než minutu se mu oproti ročníku 2017-2018 zmenšil ice time (z 16:41 v 2017-2018 na 15:31 v 2018-2019). Postupem času se ale začínal dostávat do formy – získal 20 bodů v posledních 33 zápasech. Konečný bodový účet v základní části zarovnal na 27 bodů. V sedmi utkáních play-off přidal další tři.
Že nemá zrovna čisté svědomí dokázal svým tahem před letošním ročníkem. Protože se rozhodl změnit číslo na 88, kterou nosil doma ve Švédsku, nabídl fanouškům, že jim zaplatí část nákladů na přešití dresů s jeho jménem se starým numerem. Podle ohlasů to vypadá, že se tento krok setkal s příznivou odezvou. Přesto ale bude potřeba, aby Nylander pořádně zabral především na hřišti, aby zaručil, že jeho necelých sedm milionů ročně nevyletí oknem.
Fanda NHL

Jamie Benn

Kapitán Stars musel společně s Tylerem Seguinem strpět za své slabé výkony i kritiku od vlastníka týmu. Pravdou je, že především forma někdejšího vítěze Art Ross Trophy značně povadla. Podruhé za posledních šest let nepřekonal hranici 30 gólů a na branku vystřelil pouze v 321 případech, což je nejméně od sezony 2010-2011.
Bennových 53 bodů stačilo na třetí místo týmové produktivity za Seguinem a Radulovem. Po této trojici výtečných útočníků jste ale na dalších místech našli tři obránce – Klingberga, Heiskanena a Lindella. Až na sedmém místě jste opět spatřili útočníka – Radka Faksu s 30 body. Bodová produkce tak silně závisela na trojici hvězdných forvardů, za které nebyla náhrada. Posila ofenzivy přišla až před uzávěrkou přestupů v podobě Matse Zuccarella, který se ale brzy zranil a do plného zápřahu naskočil až opět v play-off.
Posezónní podpisy dvou zkušených střelců Coreyho Perryho a Joea Pavelského dávají jasně najevo, že si vedení týmu bylo vědomo této slabiny. Pomohou tyto příchody opět nastartovat i kapitána Hvězd?

Patrik Laine

Ano, finský střelec rozvlnil síť v uplynulé sezoně třicetkrát. Jeho výkony ale byly nepříjemně kolísavé a i kvůli tomu se natahují jednání o dalším prodloužení kontraktu s Winnipegem. Od jednadvacetiletého urostlého Fina známého svojí zálibou ve hře Fortnite se po 44 brankách v sezoně 2017-2018 čekalo v jeho třetím ročníku mnohem více. Místo toho však nastal dvacetibodový úbytek.
V listopadu explodoval neskutečnými 18 brankami. Koncem prosince ale povážlivě zpomalil. V následujících 58 utkáních, které zbývaly od té doby do konce základní části, vstřelil pouhých devět (!) branek. Pouze čtyři padly ve hře pět na pět.
Laine strávil převážnou část sezony na křídle formace vedené Brianem Littlem, se kterým se mu evidentně nedařilo tolik jako dřív. Dostane křídelník více šancí vedle Marka Scheifeleho nebo Jacka Roslovice? Nyní je ale důležitější otázka kdy a zda vůbec podepíše z pozice chráněného volného hráče s Tryskáči novou smlouvu.

- Reklama -

James Neal

Rodák z Whitby byl až do uplynulého ročníku znám jako spolehlivý střelec. Až doposud se mu nestalo, že by nepřekonal dvacetigólovou hranici. Poté co dvakrát po sobě prohrál ve finále Stanley Cupu (v roce 2017 s Nashvillem a v roce 2018 v dresu Vegas), podepsal loni jako volný hráč lukrativní kontrakt s Calgary na 5,75 milionů dolarů ročně. V dresu Flames však strávil pouze jeden rok z této pětileté dohody. Nedávno se opět stěhoval, když jej Plameny poslaly za podobně chřadnoucího forvarda Milana Lucice do Edmontonu.
Nealových 19 bodů v 63 utkáních bylo obrovským zklamáním. Průměrně trávil na ledě méně než 15 minut, opět nezvyk pro někdejšího elitního střelce Dallasu nebo Pittsburghu. Poslední páté utkání série s Coloradem sledoval z tribuny jako zdravý náhradník.
V 31 letech ještě nemá věk na to být za zenitem. Podaří se mu restartovat po boku Connora McDavida a Leona Draisaitla?

Rickard Rakell 

Další mladý Švéd v našem výběru se svezl se špatnými výkony svého týmu, u kterého v průběhu sezony skončil dlouholetý kouč Randy Carlyle a do konce základní části jej trénoval GM Bob Murray. Šestadvacetiletý versatilní útočník namlsal příznivce dvěma střelecky podařenými sezonami (33 a 34 branek). Letos se ale potýkal se zraněními. Nastoupil jen do 69 utkání, jeho gólová produkce poklesla na cifru 18. V prvních 54 utkáních ročníku zamířil do černého pouze v devíti případech. V posledních 15 zápasech, ve kterých vedl tým Murray, přidal stejný počet zásahů a značně tak napravil dojem z rozporuplné sezony.
Do aktuálního ročníku vstupují Kačeři s novým koučem Dallasem Eakinsem. Kabina zchudla také o svoji dlouholetou stálici v podání Corey Perryho, jenž byl vyplacen z kontraktu a přestěhoval se do Texasu.
Blýská se pro Rakella na lepší zítřky?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -