- Reklama -

Po další výhře skládají spoluhráči i trenér Francouzovi komplimenty

- Reklama -

Plzeňský rodák Pavel Francouz v loňské sezoně v tandemu s Darcym Kuemperem vychytal Coloradu Stanley Cup. Zatímco kanadský kolega před tímto ročníkem změnil působiště, český gólman zůstal v Denveru a dělí se o brankoviště s novou posilou Lavin Alexandarem Georgijevem. Zkušený český brankář zatím dostává méně prostoru než jeho mladší spoluhráč, když už ale Francouz nastoupí, vyslouží si chválu ze všech stran.

Naposledy se zaskvěl při sobotní výhře nad překvapením letošního ročníku Seattle Kraken. Jistým výkonem, který vyšperkoval trojicí chycených nájezdů v závěrečném rozstřelu, dovedl Avalanche k výhře 2:1. Po zásluze byl za 26 úspěšných zákroků vyhlášen druhou hvězdou večera.

„Frankie chytal výborně. Zejména v prvních pěti minutách, kdy měli soupeři nejvíc šancí,“ pochválil spoluhráče útočník Mikko Rantanen.

Pavel Francouz musel měsíc léčit nejprve nachlazení a poté zranění, které jej trápilo již delší dobu. Před polovinou ledna už ale byl zpátky, aby mohl ulevit od zátěže parťákovi Georgijevovi. A od té doby se rozjel. Ve čtyřech zápasech od návratu odcházel třikrát neporažený, jednou dokonce s čistým kontem!

- Reklama -

„Rychle se do toho dostal, vypadá to, že se stále zlepšuje a my teď máme dva gólmany, kteří nám oba mohou vyhrávat zápasy, všiml si trenér Jared Bednar.

Bývalý brankář Plzně, Litvínova nebo Čeljabinsku zatím v této sezoně nastoupil do 13 zápasů, má vynikající úspěšnost zákroků – přesně 92 % a průměr branek na zápas 2,47.

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -