- Reklama -

Pomsta, volají Sens po Subbanově osekávání Stonea

- Reklama -

Série mezi Montrealem a Ottawou získala náboj od samého počátku. Postaral se o to obránce Canadiens P.K. Subban, když ve 29. minutě sekl holí po Marku Stoneovi.
„Měl na mě zacíleno už v prvním dějství při vhazováních. Myslím, že věděl, co dělá,“ domnívá se nejproduktivnější nováček základní části. Po soupeřově zákroku sice zamířil s doktory do šaten, ale později se vrátil na střídačku. Na konci utkání se Stoneův čas na ledě zastavil na hodnotě 15:06.
Pozdější vyšetření ukázalo, že útočník Senátorů má drobnou zlomeninu a poraněné vazy v pravém zápěstí. V tuto chvíli není jasné, zda se v prvním kole ještě objeví na soupisce mužstva z kanadského hlavního města.
„Je to odvážný chlapík, ve středu se vrátil do hry, i když byl zraněný. Zatím předpokládám, že do druhého utkání nenastoupí,“ uvedl generální manažer Bryan Murray. „Mark je v péči našich lékařů a je ochotný hrát i pod injekcemi, ale v tuto chvíli nemůže pohnout rukou. V posledních dvou měsících byl jedním z pěti nejlepších, ne-li úplně nejlepším hráčem v lize. I kdyby mohl někdy během série nastoupit alespoň na omezený čas, je to pro nás velká ztráta.“


Komentář k utkání: Michálek s Plekancem skórovali, navrch měli Habs


Subbanův faul rozhodčí ocenili trestem na pět minut plus do konce zápasu. Senators se dožadovali ještě dodatečného postihu od disciplinární komise NHL, jejich přání však nebylo vyslyšeno.
„Pětiminutový trest byl v pořádku, uvidíme, co na to liga,“ pronesl trenér Dave Cameron. „Bylo to úmyslně vedené seknutí do nechráněné části těla, takže se nabízí jednoduché řešení: buď Subbana suspendují, nebo se může stát, že příště schytá seknutí některý z jejich nejlepších hráčů a my dostaneme pětiminutový trest. Není na tom nic komplikovaného.“
Za vyjádření zavádějící vyhrožováním kouč Senátorů nebyl pokutován, byla mu však udělena výstraha.
Senátoři během pětiminutové přesilovky dvakrát překonali Careyho Price, ale sami také jednou inkasovali. Habs i bez jednoho ze svých klíčových obránců zvládli v závěrečném dějství uhlídat své pásmo i těsné vedení 4:3. Další zápas je na programu v pátek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -