- Reklama -

Přinese trpělivost růže? Tomáš Kaberle půjde do akce

- Reklama -

Tomáš Kaberle by si mohl v příštích dnech znovu zahrát za mořem, kde  naposledy nastoupil k ostrému zápasu v březnu 2013 za Montreal. Český obránce se však nepředstaví v dresu NY Rangers, s nimiž trénuje, nýbrž na farmě Jezdců v Hartfordu. Podle informací redaktora televizní stanice TSN Darrena Dregera chce newyorský klub vidět Kaberleho v akci, než začne zvažovat případný podpis smlouvy.
Šestatřicetiletý zadák by každopádně musel s mužstvem Wolf Pack podepsat zkušební profesionální kontrakt, aby mohl nastoupit. Hartford čekají o víkendu tři zápasy (pravidla AHL takovéhle vytížení na rozdíl od NHL umožňují), Kaberle by se teoreticky mohl představit ve všech. V pátek proti Bridgeportu, v sobotní odvetě s farmou Ostrovanů i v neděli s Manchesterem, na jehož soupisce figuruje brankář Patrik Bartošák.


Ochota Rangers dát Kaberlemu příležitost je dobrým znamením, další zpráva z newyorského klubu zkušenému zadákovi zas na optimismu nepřidá. S mužstvem už se naplno připravuje Dan Boyle, který od úvodního zápasu sezóny chyběl v sestavě kvůli zlomené ruce. Na posledním tréninku spárovali kouči někdejšího hráče San Jose s Marcem Staalem a posílali ho i na nácvik přesilovek, což je neklamné znamení, že jeho návratu do sestavy už nic nebrání. V dnešním duelu Rangers s Coloradem zůstane Černý Petr zřejmě v rukou Michaela Kostky.
Kapitán Ryan McDonagh, další zraněný bek, bude kvůli vykloubenému ramenu Jezdcům chybět ještě přibližně dva týdny. Kevin Klein vypadl ze sestavy pouze na jedno utkání. John Moore už si odsloužil pětizápasovou suspendaci a v úterý byl v akci proti Pittsburghu.
Foto/Photo by: Margaret

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -