- Reklama -

Stěhovali se na poslední chvíli a štěstí jim přálo

- Reklama -

V pátek se uzavřely výměny pro letošní ročník NHL. Naše hodnocení, jak si který tým v tomto vzrušujícím období vedl, si můžete přečíst ZDE. Nyní se ale podíváme do hlubší historie a sice na hráče, kterým se poštěstilo, že se na poslední chvíli přidali k budoucím šampionům.

Mezi těmito vítězi na poslední chvíli naleznete i dva české obránce. Jiří Šlégr v roce 2002 přestoupil z Atlanty do Detroitu a nakonec si zahrál v úspěšném finále proti Carolině. V roce 2003 se také z Atlanty na poslední chvíli stěhoval Richard Šmehlík, který následně v play-off triumfoval s New Jersey a ukončil kariéru.

O devět let později se to samé poštěstilo Tomáši Kaberlemu, který vyměnil Toronto po 11 sezonách za Boston. Za Bruins nakonec odehrál jen 49 utkání (včetně play-off), ale pomohl jim porazit Vancouver ve finále a navždy zapsal své jméno na Stanley Cup.

Slováci se dočkali o tři roky později, když při trade deadline získali Kings Mariána Gáboríka.

- Reklama -

Od roku 2020 se podobný kousek vydařil přesně deseti hokejistům. Do Tampy při trade deadline 2020 zamířili Blake Coleman a Barclay Goodrow, kteří odehráli skvělé play-off v bottom six. O rok později se opět radovali Lightning, které při uzávěrce posílil obránce David Savard.

Při přestupové uzávěrce posilovali také tehdejší šampioni z Colorada, jejich soupisku rozšířili Andrew Cogliano, Nico Sturm, Josh Manson a Artturi Lehkonen. Minulý rok se zase dočkala trojice Ivan Barbašev, Teddy Blueger a Jonathan Quick, kteří se stěhovali do Vegas.

Která z letošních 33 výměn uskutečněných během Trade deadline se zařadí k těm šťastným?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -