- Reklama -

Pavel Zacha se stal 2. hvězdou uplynulého týdne NHL!

- Reklama -

Pavel Zacha se zaslouženě stal 2. hvězdou uplynulého týdne NHL. Útočník Boston Bruins se stal hráčem s nejvíce brankami v posledním týdnu (5) při celkovém počtu 7 bodů (5+2) ve 4 zápasech, a pomohl svému týmu k zisku sedmi z osmi možných bodů. Bruins se tak přiblížili Florida Panthers na rozdíl jediného bodu v honu za Prezidentskou trofejí.

Zacha zaznamenal bod v každém utkání, počínaje dvěma góly včetně vítězného při výhře 4:1 nad Toronto Maple Leafs 4. března. Jediný gól Bruins vstřelil 5. března při prohře 2:1 v prodloužení s Edmontonem Oilers a asistenci si připsal 7. března při výhře 4:1 nad Maple Leafs, což byla druhá výhra Bostonu nad divizním rivalem v tomto týdnu. Zacha zakončil týden tříbodovým výkonem (2-1-3) při výhře 5:1 nad Pittsburghem Penguins.

Brněnský rodák se zapsal také jako asistent u 40. gólu Davida Pastrňáka v sezóně. Zacha tak zvýšil svůj celkový počet bodů v sezóně na 17-26-43 v 62 zápasech a je na nejlepší cestě překonat své kariérní maximum 21 gólů v jedné sezóně, které si vytvořil při svém debutu v dresu Bruins v sezóně 2022-23.

První hvězdou uplynulého týdne byl zvolen vedoucí muž kanadského bodování Nathan MacKinnon z Coloada Avalanche, který si připsal celkem 10 bodů za 3 branky a 7 asistencí, třetí hvězdou pak gólman Vancouver Canucks Thatcher Demko, který vychtal svému týmu 3 výhry s průměrem 0,81 obdrženýcz branek na zápas a úspěšností 96,9 procent.

- Reklama -

Zdroj: nhl.com/cs

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -