- Reklama -

Raději Islanders než Rangers, srovnává majitel Floridy soupeře pro play off

- Reklama -

V úterý si Panteři zajistili divizní titul a výhodu domácího prostředí pro úvodní dvě kola vyřazovacích bojů. Vzhledem k dominantnímu postavení Washingtonu ve Východní konferenci vědí, že na začátku bude jejich soupeřem majitel první divoké karty. Určitě půjde o newyorský celek, jen zatím není jasné, který. Ostrované i Jezdci jsou před víkendem srovnáni na 99 bodech, ve prospěch prvně jmenovaných hovoří jeden zápas k dobru.
Spolumajitel floridského klubu Doug Cifu by raději viděl, kdyby byly vyhlídky obou potenciálních oponentů opačné.
„Rangers a Islanders mají velice silné týmy, ale kdybych si mohl vybrat, preferoval bych Ostrovany. Jezdci mají skvělého brankáře světové třídy,“ pronesl Cifu ve středečním interview pro rozhlasovou stanici Sirius XM NHL.
Henrik Lundqvist se může cítit potěšen. Pro Thomase Greisse a jeho spoluhráče může jít o motivaci navíc. Ne však v tuto chvíli, přece nebudou schválně prohrávat, jen aby později mohli usvědčit vlastníka Panthers z chybného úsudku.
Ať už do Sunrise přicestuje ve druhé polovině dubna jeden nebo druhý tým z amerického velkoměsta, v hledišti bude mít určitě spoustu příznivců. Toho si je Cifu vědom, sám je ostatně „naturalizovaným“ Floriďanem pocházejícím z městečka Syosset ležícím na severním pobřeží Long Islandu.
„Bude tu skvělá atmosféra. V Sunrise žije spousta bývalých Newyorčanů, takže předpokládám, že zápasy s Rangers nebo Islanders vyvolají velký rozruch a naplní halu,“ věří Cifu.
Při vědomí toho, že místní mužstvo se nemusí setkat s absolutní podporou diváctva v BB&T Center, snaží se Cifu přivábit Panterům nové fanoušky – i kdyby jim měli držet palce jen u televizních obrazovek na opačné straně hranice, kde si mohou letos o bojích o Stanleyův pohár nechat jenom zdát.
„Kanaďané potřebují v play off někomu fandit a my jsme klub, který byl dlouhodobě považován za outsidery. Většinu naší sestavy tvoří úžasní talentovaní mladí kanadští muži,“ propaguje Doug Cifu floridský klub.
Foto/Photo by: Archív ČNSO

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -