- Reklama -

Rangers vydřeli vítězství nad Floridou, Chytil nebodoval

- Reklama -

Hokejisté New York Rangers jdou ve finále Východní konference do vedení 2:1. Ve třetím utkání jim na ledě Florida Panthers vystřelil gólem v prodloužení druhý bod v sérii Alexander Wennberg. Hned dvěma brankami přispěli k výhře 5:4 Alexis Lafrenière i Barclay Goodrow, dvě asistence si připsal obránce Ryan Lindgren.

Dvougólového střelce měla i Florida: ještě v první třetině zvládl Sam Reinhart dvakrát skórovat v přesilovce. Další góly domácích přidali Aleksander Barkov, jenž měl také bod za nahrávku, a Gustav Forsling. Po dvou asistencích si připsali Carter Verhaeghe a Matthew Tkachuk.

Do záře reflektorů se tentokrát díky vítěznému gólu dostal hráč, který jinak v sezoně plní roli servismana hlavních hvězd. Pro Wennberga byla trefa o to sladší, že šlo o jeho vůbec první v letošních bojích o Stanley Cup. Švédský pracant v úvodních 12 startech zaznamenal pouze jednu asistenci, v našlapaném kádru má spíš defenzivní úkoly. Tentokrát však zaúřadoval i na druhém konci ledu. A poslal svůj tým do výhody.

„Vstřelit gól v prodloužení, to je vždycky úžasný pocit. Užil jsem si to, ovšem nebylo to o mě, ale o celém týmu. Dali jsme do toho všechno. Celé léto jsem tvrdě pracoval na tom, abych byl dobře připravený. Myslím, že se mi to teď vrací. Cítím se výborně,“ radoval se Wennberg.

- Reklama -

Český útočník Filip Chytil odehrál za vítězný tým 14 minut a 10 sekund bez bodu, měl tři hity, jednu střelu na branku a -1 v plus/minus hodnocení.

Celek z Manhattanu vede v sérii 2:1 na zápasy, ten čtvrtý se bude hrát opět na Floridě v noci na středu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -