- Reklama -

Rusové hlásí čtyři posily z NHL

- Reklama -

Ruskou reprezentaci na MS v Rize posílí obránci Nikita Zadorov z Chicaga a Arťom Zub z Ottawy. Trenér Valerij Bragin tak má jistá už čtyři jména z NHL, když účast již dříve přislíbili zadák Vladislav Gavrikov a útočník Michail Grigorenko z Columbusu.

Šestadvacetiletý Zadorov dosud hrál za Rusko jen na minulém mistrovství světa v roce 2019 v Bratislavě, kde sborná získala bronz. V této sezoně si připsal za Chicago v 55 zápasech osm bodů za gól a sedm asistencí. V NHL má bývalý hráč Buffala a Colorada na kontě 411 utkání a 83 bodů za 23 branek a 60 přihrávek. Ve 33 utkáních play off přidal čtyři góly a stejný počet asistencí.

O rok mladší Zub má za sebou premiérovou sezonu v NHL, kam odešel z Petrohradu z KHL. V 46 utkáních měl bilanci 14 bodů za tři branky a 11 přihrávek. Olympijský vítěz z Pchjongčchangu z roku 2018 se chystá na čtvrtý velký turnaj a zatím pokaždé přivezl medaili. Ze světových šampionátů z let 2017 a 2019 má bronz.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -