- Reklama -

S kariérou se loučí bývalé McDavidovo křídlo

- Reklama -

Po 12 letech v NHL se ve čtvrtek oficiálně rozloučil se svou hráčskou kariérou útočník Zack Kassian, který si zahrál i po boku Connora McDavida.

„Hrát v NHL je jedna věc, ale udělat z toho 12letou kariéru je něco speciálního,“ uvedl Kassian.

32letý Kanaďan se pokoušel vybojovat smlouvu v tréninkového kempu Anaheimu, ale na zkoušce neuspěl. Nechráněným volným hráčem se stal poté, co jej ze smlouvy vykoupila Arizona.

V dresu Coyotes odehrál v minulé sezóně 51 zápasů se ziskem dvou gólů.

- Reklama -

Kassian hrával v minulosti i za Buffalo, Vancouver a Edmonton. Dohromady má na kontě 661 utkání, ve kterých vstřelil 92 branek a zaznamenal 203 bodů. Ve 45 duelech play-off přidal šest branek a tři asistence.

Osobní maxima si vytvořil v ročníku 2019/20, ve kterém nastupoval i po boku McDavida. V 59 kláních zaregistroval 15 gólů a 34 bodů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -