- Reklama -

Sabres vyhodili Kruegera

- Reklama -

Hlavní kouč Buffala Ralph Krueger dostal padáka. Osudnou se mu stala bídná série 12 proher v řadě.

Jeho místo převezme na dočasné bázi stávající asistent Don Granato.

61letý Krueger zaznamenal v této sezóně s týmem bilanci 6-18-4. Ke klubu se připojil před minulým ročníkem a jeho celková bilance u týmu činí 36-49-12.

Od roku 2013, kdy byl v Buffalu z pozice hlavního trenéra odvolán Lindy Ruff, byl Krueger pátým šéfem střídačky. Od téhož roku žádný další lodivod nevydržel v Buffalu déle než dvě plné sezóny.

- Reklama -

Cílem Sabres bylo překonat sérii devíti ročníků bez play-off, nejdelší aktivní šňůru bez vyřazovacích bojů v lize. Cesta se však zdá být pro Šavle prokletou, když mužstvu nepomohly ani hvězdy jako Jack Eichel nebo Rasmus Dahlin.

Krueger má za sebou bohaté trenérské kušenosti, když v letech 1997-2010 vedl střídačku švýcarského národního týmu a poté působil v Edmontonu. U Olejářů strávil dvě sezóny jako asistent, aby ve zkráceném ročníku 2012/13 převzal pozici hlavního kouče. Po bilanci 19-22-7 jej však vedení propustilo.

Na lavičce stál také během Světovém poháru 2016, kde velel Týmu Evropy, který dovedl až na senzační druhé místo.

 

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -