- Reklama -

Seattle jmenoval kapitána. Céčko dostane Giordano

- Reklama -

Už dnes v noci vstoupí na scénu NHL tým Seattle Kraken. Ve svém historicky prvním utkání v základní části změří síly s Vegas Golden Knights. Půjde tedy o souboj dvou nejmladších ligových klubů. Ještě před tím ale stihl Seattle jmenovat kapitána týmu.
Prvním kapitánem v historii organizace Seattle Kraken byl jmenován Mark Giordano.

Nejedná se o žádné překvapení. Osmatřicetiletý veterán zadních řad strávil celou svou dosavadní kariéru v Calgary, kde rovněž nosil osm let na dresu kapitánské céčko. Novinku mu oznámili generální manažer Ron Francis a kouč Dave Hakstol během neděle.

„Moc to pro mne znamená. Jsem poctěn, že mi byla svěřena odpovědnost vést tyto kluky a náš nový tým. Udělám všechno, abych tu funkci vykonával, jak nejlépe dovedu,“ prohlásil Giordano. Jeho asistenty budou Jordan Eberle, Yanni Gourde, Jaden Schwartz a Adam Larsson.

- Reklama -

„S Ronem (GM Francisem) jsme se během tréninkového kempu pohybovali blízko hráčů a jak šel čas, bylo víc a víc zřejmé, že tohle je ta správná skupina lídrů, které by nás měla vést,“ komentoval to kouč Dave Hakstol.

„Jsem opravdu moc šťastný, že mi byla tato role svěřena. Chci být kapitánem, který bude kabinu stmelovat a zároveň bude důležitým mostem mezi hráči, trenéry a vedením. Snad mám dost zkušeností, abych to zvládl,“ říká bek, který nebyl nikdy draftován.

Přesto už má ve sbírce Norris Trophy pro nejlepšího obránce sezóny a Mark Messier Leadership Award za výjimečné vůdčí schopnosti. „Těším se na to. Snad se nám bude od začátku dařit, jak individuálně, tak zejména jako týmu. Potřebujeme nabrat nějaké sebevědomí a od toho se odrazit,“ říká Giordano.

Jordan Eberle, bývalý hráč Edmontonu a Islanders, přes léto bydlí v Calgary a moc dobře ví, co tam Giordano znamenal pro místní komunitu. „Tohle bylo jednoznačné rozhodnutí. Mark pracuje velmi tvrdě na ledě i mimo led a významně se angažuje v charitě. Vůbec jsem nepochyboval o tom, že naším kapitánem bude právě on,“ prohlásil Eberle.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -