- Reklama -

Selänne šokuje: Kdyby nebyl v Anaheimu Boudreau, hrál bych dál

- Reklama -

Jeden z nejlepších evropských hokejistů historie letos ukončil kariéru (alespoň pokud jde o NHL), ve čtvrtek se ovšem na veřejnost dostaly úryvky z jeho chystané knihy. V ní si populární „finský blesk“, známý svým uhlazeným vystupováním, rozhodně nebere servítky. Ostře se pustil do svého bývalého kouče Bruce Boudreaua.
Finský novinář Juha Hiitelä ve čtvrtek na Twitter umístil výňatky z chystané biografie, což okamžitě vyvolalo vášnivé reakce. Selänne sice nazývá Boudreaua „fajn chlápkem“, zároveň mu ale nemůže přijít na jméno.
Snad každého šokovala informace, že by legendární finský střelec pokračoval v kariéře a přidal svou dvaadvacátou sezónu v NHL, kdyby jeho Anaheim netrénoval Boudreau.
Selänne rovněž popisuje situaci z posledního play-off, kdy jej kouč před čtvrtým zápasem prvního kola proti Dallasu nechal sedět na tribuně jako zdravého náhradníka. Na takové zacházení není jeden z nejlepších hráčů historie zvyklý.
„Počkal jsem, až všichni odejdou z ledu a namířil jsem si to k němu. Křičel jsem mu do tváře, co si o tom myslím. Ptal jsem se ho, co proti mně má. Řekl jsem mu, že od té doby, co se stal naším koučem, mě vůbec nerespektuje,“ popisuje otevřeně.
„Nikdy mě nepošlete na led, když před koncem zápasu o gól prohráváme. Buďte jednou upřímný a odpovězte mi na to!,“ pokračoval Fin. „On jen koktal, že to bylo kolektivní rozhodnutí. Zeptal jsem se, jaká skupina to rozhodla, a on tvrdil, že generální manažer a skauti,“ vzpomíná v knize.
„Řval jsem na něj, co je to za kouče, když ani nerozhoduje o sestavě. Pokusil se ujet, ale já jsem na něj křičel, že jsem ještě neskončil. Řekl jsem, že pokud chce něco vyhrát, potřebuje mě. Nikdo nechce vyhrávat tolik, jako já,“ odkrývá detaily hádky.
Není pochyb o tom, že Boudreau tyto komentáře neuvidí rád. Loni byl se svým týmem blízko úspěchu a před začátkem tréninkového kempu je na něj velký tlak. Kontroverzní výroky bývalého svěřence na něj upřou ještě větší pozornost.
Selänne je stále velmi dobrý hokejista, jakkoli jeho slova vyznívají na čtyřiačtyřicetiletého veterána možná až příliš sebevědomě. V zámoří se okamžitě začaly připomínat rozepře, které měl Boudreau dříve ve Washingtonu s jiným velikánem, co nosil na dresu osmičku, tedy Alexandrem Ovečkinem.
Vůči kouči, který loni dovedl Kačery ke čtyřiapadesáti výhrám v základní části a ve druhém kole play off byl jedinou výhru od postupu přes Los Angeles, je to malinko nefér. Na dotaz, zda se chce k Selänneho výrokům vyjádřit, odpověděl Boudreau Kenu Campbellovi z The Hockey News jen stručně: „Ne, děkuji.“
Co dalšího ještě biografie tohoto vynikajícího hráče odhalí?
Foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -