- Reklama -

Situace v brankovišti Maple Leafs je na pováženou

- Reklama -

Michael Hutchinson vstupoval do této sezony jako brankář Toronta Maple Leafs číslo čtyři. Jenže pak zasáhla zranění a rozhodnutí managementu a z někdejšího brankáře Winnipegu je starter.

Dlouholetou jedničkou Toronta je Dán Frederik Andersen. Jenže ten je od druhé půlky března mimo kvůli zranění v dolní části těla. Jack Campbell, jenž letos zasáhl do šesti utkání a ve všech zvítězil, laboruje s levou nohou. Aaron Dell, který ročník začínal v hierarchii o jednu příčku výše než Hutchinson, už před nějakým časem změnil dres, protože si ho z waiver listiny vybrali Devils.

Andersen se snažil chytat navzdory svému zranění, po 19. březnu už však uznal, že takto dál nemůže. Zatím má jeho zranění status „day-to-day“, tedy menšího zranění, které si vyžádá relativně krátkou rehabilitaci.

Campbell vysokého Dána obstojně nahradil, jak už ale bylo zmíněno, sám se potýká se zdravotními neduhy a tak si bude muset také na nějaký čas od hokeje odpočinout. Jeho zdravotní stav poznamenal nabitý kalendář – Jack Campbell zkrátka není zvyklý hrát tak často po sobě.

- Reklama -

„Musíme být skutečně opatrní v tom, jak Jacka nasazujeme. Pravda je taková, že nebyl úplně 100% a časté starty si vybraly svoji daň. Jack zkrátka není zvyklý chytat tolik zápasů za sebou a tím, že jeho tělo nespolupracuje tak, jak by si i sám Jack přál, znamená, že ho musíme nasazovat opravdu chytře,“ vysvětlil situaci hlavní kouč Toronta Sheldon Keefe.

To opravdu není situace, ve které by se jeden z favoritů na zisk Stanley Cupu, chtěl ocitnout šest týdnů před vyřazovacími boji. Po vynechání nedělního tréninku alespoň Campbell dal naději, když se zúčastnil dobrovolného pondělního tréninku, že jeho zranění nebude příliš vážné. Přesto kouč Toronta nechtěl dát přímou odpověď na to, zda v úterním zápase s Oilers bude alespoň na střídačce. Vypadá to tak, že by na ni mohl usednout nedávný přírůstek z Columbusu Veini Vehviläinen.

V tuto chvíli se prý vedení Leafs nemá k tomu shánět nového gólmana číslo jedna. Ale přestupová uzávěrka se blíží a Andersenův a Campbellův zdravotní stav nejasný.

Pokud Andersen nebude schopen nastoupit do konce ročníku, velmi pravděpodobně jej Toronto zapíše na listinu dlouhodobě zraněných, aby jeho pětimiliónový kontrakt nemuseli započítávat do platového stropu.

Pokud se k něčemu takovému odhodlají, hon na nového muže s maskou začne. Kdo by mohl být k dispozici před 12. dubnem, kdy nastane uzávěrka?

Třeba James Reimer, Alex Nedeljkovic, Joonas Korpisalo, Elvis Merzlikinš nebo zkušení Ryan Miller s Jonathanem Bernierem. Obzvláště, kdyby GM Maple Leafs Kyle Dubas ukázal na jednoho z dvojice Reimer – Bernier, pro které by to znamenalo návrat po letech do kanadské metropole.

Titulní foto: Icon Sportswire

 

 

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -