- Reklama -

Slováci nominovali na olympijskou kvalifikaci: Některé zámořské hvězdy chybí

- Reklama -

Generální manažer slovenské hokejové reprezentace Miroslav Šatan ve společnosti hlavního trenéra Craiga Ramsayho v pondělí oznámil nominaci na blížící se olympijskou kvalifikaci.

Do nominace se nakonec dostali tři hráči z KHL – obránci Mário Grman a Martin Gernát a útočník Adam Liška. Chybějí v ní však zámořští hráči Juraj Slafkovský z Montrealu či Erik Černák z Tampy, ale i vícenásobný reprezentant Peter Cehlárik.

Ze zámoří přicházejí Martin Pospíšil z Calgary i jeho bratr Kristián, stejně jako Samuel Hlavaj, Martin Fehérváry, Patrik Koch, Samuel Kňažko, Šimon Nemec, Miloš Kelemen, Pavol Regenda, Adam Sýkora a Tomáš Tatar.

Slováci se střetnou od 29. srpna do 1. září v Bratislavě postupně s Rakouskem, Maďarskem a s Kazachstánem. Na olympijské hry postoupí pouze vítěz turnaje.

- Reklama -

Slovenská nominace na olympijskou kvalifikaci

Brankáři: Denis Godla (Slovan Bratislava), Samuel Hlavaj (Iowa Wild), Stanislav Škorvánek (Mountfield Hradec Králové)

Obránci: Peter Čerešňák (Dynamo Pardubice), Martin Fehérváry (Washington Capitals), Mário Grman (Admiral Vladivostok), Martin Gernát (Lokomotiv Jaroslavľ), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Samuel Kňažko (Cleveland Monsters), Patrik Koch (HC Utah), Šimon Nemec (New Jersey Devils)

Útočníci: Marek Hrivík (Leksands IF), Miloš Kelemen (HC Utah), Róbert Lantoši (Bílí Tygři Liberec), Adam Liška (Severstal Čerepovec), Lukáš Cingel (HC Kometa Brno), Kristián Pospíšil (HC Kometa Brno), Martin Pospíšil (Calgary Flames), Miloš Roman (HC Oceláři Třinec), Libor Hudáček (HC Oceláři Třinec), Pavol Regenda (Anaheim Ducks), Marián Studenič (Färjestad BK), Matúš Sukeľ (HC Litvínov), Adam Sýkora (Hartford Wolf Pack), Tomáš Tatar (New Jersey Devils)

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -