- Reklama -

Crosby: Místenku na ZOH si musím zasloužit

- Reklama -

Hvězdný kapitán Pittsburghu Sidney Crosby odpovídal se skromností na otázku týkající se možnosti jeho reprezentování Kanady na ZOH 2026. Pozvánku byl rád přijal.

„Byl bych rád. Nikdy neuvažujete příliš dopředu…,“ uvedl Crosby pro ligový web. „Je to však něco, co si musíte zasloužit. Abyste reprezentovali svou krajinu, musíte si to zasloužit.“

V pátek NHL, NHLPA a IIHF oznámily, že se hráči NHL zúčastní olympijských turnajů v letech 2026 a 2030 poté, co na předešlých dvou chyběli. Crosby se těšil z olympijského zlata v letech 2010 a 2014.

- Reklama -

Přestože bude mít Crosby v čase milánské olympiády už 38 let, nevykazuje ve své 19. sezóně v NHL náznaky zpomalení, když nasbíral ve 47 duelech 50 bodů.

Crosby už vyhrál i mistrovství světa, MS juniorů a Světový pohár. Je ale přesvědčený, že se nic nevyrovná úspěchu na olympijských hrách.

„Je to neuvěřitelný zážitek vidět nejlepší hráče, kteří v zápasech proti sobě reprezentují svou krajinu. Je to speciální věc,“ poznamenal Crosby.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -