- Reklama -

Crosby rekordně řádil! Přeskočil Esposita a posunul Pittsburgh na pozice play-off

- Reklama -

Boj o play-off dál pokračuje. A situace je pořádně zašmodrchaná: V nejlepší pozici jsou Tučňáci! 86 bodů a 3 utkání před nimi. Washington Capitals, Detroit Red Wings a Philadelphia Flyers jsou na 85 bodech. Flyers navíc mají před sebou už jen 2 utkání. Tenhle souboj se povede až do posledního kola.

A právě Pittsburgh udělal v noci ze čtvrtka na pátek obří krok směrem k branám vyřazovacích bojů. Díky výhře v prodloužení nad Red Wings se posunul do nejkomfortnější pozice. A jejich lídr Sidney Crosby byl hlavní hvězdou. 3 body (mimo jiné i asistencí na vítězný gól) nejen překonal Phila Esposita na 10. místě nejproduktivnějších hráčů historie, ale zároveň si připsal 1000 asistenci v kariéře (jako 14. hráč v historii).

„Je to speciální hráč, ale ještě více také speciální člověk. Je úžasný. Je v tuto chvíli tím pravým lídrem týmu. Všichni se za něj seřadíme a děláme maximum,“ pěl chvály jeho parťák Bryan Rust.

Crosby, pokud ho vůbec historické statistiky zajímají, má teď před sebou ikony jako jsou Joe Sakic (1641 bodů) a Mario Lemieux (1723 bodů). „Je to cool. Ještě jsem se na statistiky nedíval detailně, ale být ve společnosti těch legend, to je prostě neskutečné. Když jsem vyrůstal, všechny ty hráče, kteří jsou kolem mě, sledoval. Miluji hokejovou historii, takže to pro mě znamená strašně moc! Je to čest, být součástí toho všeho,“ dodal po zápase Crosby.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -