- Reklama -

Špatná obrana i útok. Pittsburgh se musí zlepšit

- Reklama -

Jeden gól vstřelili hráči Pittsburghu v prvních dvou zápasech letošního ročníku NHL. Dal ho Phil Kessel. Očekávaná posila tak má našlápnuto k 41 brankám v sezóně. Bohužel, kdyby se vše odvíjelo jako v úvodu základní části, dopadl by stejně celý tým Penguins.
Slabá ofenziva je jeden problém, tím druhým je špatná obranná hra. Pittsburgh prohrál v Dallasu 0:3, pak v Arizoně 1:2. Všichni se shodují na tom, že nebýt Marca-Andre Fleuryho v bráně, mohla být vítězství domácích celků mnohem vyšší.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Fleury byl neuvěřitelný,“ řekl křídelní útočník Patric Hörnqvist. „Je určitě zklamání, že jsme se vrátili z tripu, na kterém jsme vstřelili jediný gól. Našemu brankáři jsme opravdu moc nepomohli.“
Za chabou útočnou hrou Tučňáků ovšem stojí také výborné výkony soupeřových brankářů. Antti Niemi z Dallasu i Mike Smith z Arizony předváděli skvělé kousky.
„Hráli jsme proti výborným gólmanům, ale každý brankář v téhle lize je dobrý,“ připomněl Sidney Crosby. „Pořád musíte umět najít cesty, jak se s tím vyrovnat a využít své šance,“ doplnil kanadský centr.
Trenér Mike Johnston měnil sestavu. Proti Arizoně spojil do první přesilovkové formace znovu Crosbyho a Jevgenije Malkina. V úterý bude hrát Pittsburgh s Montrealem, uvidíme, jakých dalším změn se dočkáme. Přesilovka Pens je zatím naprosto bezzubá, Pittsburgh nevyužil jedinou ze sedmi nabídnutých možností.
Kromě řady příležitostí nevyprodukovali hosté ani v jednom zápase nic. „Vygenerovali jsme pár dobrých věcí,“ snažil se najít nějaká pozitiva Chris Kunitz. „Musíme nahazovat víc puků, najít způsob, jak se dostat k dorážkám a posílat chlapy před bránu. Nezáleží na tom, jak šikovný jste.“

Zklamáním jsou zatím také výkony Sidneyho Crosbyho. Mužstvo Pens vypálilo dohromady 65 střel, jeho kapitán se ale mezi střelce nezapsal ani jednou.
„Neměl jsem zrovna moc příležitostí ke střele,“ řekl rodák z Cole Harbour. „Musím v tomto směru odvést lepší práci. Není to dobré. Je těžké dát gól, když nevystřelíte. V tomhle se určitě musím zlepšit.“
„Šikovnost vám vždycky zápasy nevyhraje,“ dodává Kunitz. „Musíte se ujistit, že sedí všechny detaily, ujistit se, že děláte úplně všechno správně.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -