- Reklama -

Stars si upsali Čecha

- Reklama -

Útočník Matěj Blümel podepsal nový roční dvoucestný kontrakt s Dallasem. 24letý Čech strávil celou tuto sezonu na farmě v Texasu v nižší AHL. V NHL dostal příležitost v dresu Stars v šesti zápasech v ročníku 2021/22, vstřelil jednu branku.

V případě pobytu v prvním týmu bude mít Blümel příjem 775 tisíc dolarů, na farmě by bral 175 tisíc. V roce 2019 jej ve čtvrtém kole na 100. pozici draftoval Edmonton, ale smlouvu s ním neuzavřel a ztratil na něj práva. S Dallasem tak v červnu 2022 uzavřel jako volný hráč dvouletou nováčkovskou smlouvu na 925 tisíc dolarů ročně a příjmem na farmě 80 tisíc dolarů.

Blümel si v Texasu připsal v základní části v 72 zápasech 62 bodů za 31 branek a 31 asistencí. Byl nejlepším střelcem týmu a celkově mu patřilo v AHL páté místo. V produktivitě skončil jedenáctý a ze spoluhráčů jej předčil jen Mavrik Bourque, který se 77 body vládl celé soutěži. V sedmi zápasech play off nasbíral Blümel devět bodů (5+4).

Ve své první sezoně po příchodu z Pardubic zaznamenal v Texasu v 58 duelech základní části 44 bodů (19+25). V šesti duelech play off si připsali asistenci. V Severní Americe už působil Blümel v letech 2017 až 2019 v juniorské USHL v celku Waterlooo Black Hawks.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -