- Reklama -

Švédi zvolili nejlepšího hráče všech dob. Je jím Nick Lidström

- Reklama -

Nejlepším hokejistou švédské historie se stal Nicklas Lidström. Švédové jej vyhlásili na galavečeru, při kterém oslavovali 100. výročí Švédského hokejového svazu. Stejný večer vybrali také nejlepší formaci historie.

Někdejší výtečný bek působil v NHL v jediném klubu – Detroit Red Wings. Za Hockeytown odehrál přesně 20 sezon, což vyneslo 1 564 utkání základní části a dalších 263 v play-off. Za Detroit poprvé nastoupil v sezoně 1991/1992 a v každém ze svých 20 ročníků hrál ve vyřazovacích bojích.

 Ve své sbírce má čtyři Stanley Cupy, těžko uvěřitelných sedm Norris Trophy pro nejlepšího obránce soutěže a jednou získal vysoce ceněnou Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off. Úspěšný byl i na mezinárodní scéně, je vlastníkem zlaté medaile z MS i olympiády. Je také prvním Evropanem, který dovedl své mužstvo ke Stanley Cupu v pozici kapitána.

Do All-star týmu Švédska byli kromě Lidströma zařazeni ještě brankář Henrik Lundqvist, obránce Börje Salming a útočníci Håkan Loob, Mats Sundin a Peter Forsberg.

- Reklama -

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -