- Reklama -

Tomáš Jurčo je odhodlaný strávit letošní sezónu v Detroitu

- Reklama -

Přesně v polovině září přiletěl Tomáš Jurčo do Detroitu, natěšený na tréninkový kemp. Podle vlastních slov přibral několik kilogramů svalové hmoty a je připraven vybojovat si stálé místo v sestavě Red Wings. Řídil se radami odborníků, pokud jde o stravování a trénink, a přinesl trenérům přesně to, co vyžadovali: kilogramy a fyzickou kondici.
Ještě loni pendloval mezi farmou a prvním týmem. Dvaatřicet utkání strávil v AHL v Grand Rapids, o čtyři zápasy víc odehrál v Detroitu. Na farmě si držel bod na zápas (13+19), v NHL nasbíral 15 bodů za 8 branek a 7 asistencí. Je odhodlán vyhnout se nižší soutěži.
„Bolelo by mě to, určitě,“ řekl k možnosti, že by opět začínal sezónu v Grand Rapids. „Každý hokejista chce hrát v NHL. Ale je to byznys, a když tam budu muset začít, odvedu svou nejlepší práci a budu doufat, že se brzo zase posunu zpátky nahoru. Kdekoli začnu, odvedu to nejlepší,“ slibuje.
V minulé sezóně nadchnul trenéra Babcocka svým nasazením a entusiasmem. Hodně hráčů kolem sebe znal z farmy. Byla to vlastně výhoda, že věděl, co od Rileyho Sheahana nebo Tomáše Tatara očekávat. Kvůli vyšší postavě dostal pár příležitostí i na přesilových hrách.
Letos začne kemp úplně jinak. Jestliže loni začínal ještě v AHL v Grand Rapids, letos odstartuje přípravu v NHL.
„Snažím se na kemp vůbec nemyslet. Budu jen hrát to nejlepší a uvidíme, jak to půjde,“ říká Jurčo. „Určitě mám daleko víc sebevědomí než loni. Myslím, že si budu víc věřit a budu na ledě klidnější. Chtěl bych taky letos hrát trochu víc s pukem. Jsem si jistý, že ukážu víc než minulou sezónu,“ dodává.
Jurčo prý – podle vlastní slov – pracoval hlavně na zlepšení střelby. „Byl jsem na ledě každý den, snažil jsem se zlepšit střelu. Zatím tedy necítím změnu, ale doufám, že v sezóně poznám, že je to lepší než loni,“ uzavírá.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -